Binance zabranjen u Maleziji, rok 14 dana za zatvaranje operacija

Mjenjačnica Binance dobila je rok od 14 dana da prestane nuditi svoje usluge u svojoj zemlji.

Prema priopćenju objavljenom u petak, Malezija, Komisija za vrijednosne papire (SC), podrzala je javnu raspravu za zabranu Binancea, pozivajući na razmjenu i sve njezine entitete na prestanak rada u zemlji.

SC je naveo da je Binance nastavio poslovati u Maleziji unatoč prethodnim upozorenjima. Doista, u srpnju 2020. Cointelegraph je izvijestio da Binanceu nije bilo dopušteno djelovati u Maleziji.

U to je vrijeme SC-a objavio „Popis upozorenja ulagačima” koji sadrži nekoliko razmjena digitalnih dobara koje nude usluge u zemlji bez potrebnog odobrenja malezijskih regulatora.

Binance od utorka ima 14 radnih dana za usklađivanje s nalogom koji uključuje onemogućavanje njegovih internetskih stranica i mobilnih aplikacija, kao i prekid medijske kampanje za svoje usluge u zemlji.

Priopćenjem se također nalaže da glavni ravnatelj Binancea Changpeng Zhao osigura punu usklađenost s naredbom. Malezijsko regulatorno tijelo za vrijednosne papire također je pozvalo građane na suzdržavanje od trgovine s burzama kripta koje djeluju u zemlji ilegalno.

Odgovarajući na zahtjev Cointelegrafa za očitovanje, glasnogovornik burze rekao je:

„Binance zauzima zajednički pristup u suradnji s regulatorima u upravljanju ovom novom industrijom i vrlo ozbiljno shvaćamo svoje obveze glede usklađenosti. Aktivno pratimo promjene politika, pravila i zakona u ovom novom prostoru.”

Vijesti iz Malezije o Binanceu samo su najnovije u opsežnim regulatornim akcijama koje su posebno usmjerene na diva za razmjenu. Od upozorenja do istraga, a sada i izravnih zabrana, čini se da su platforme pod utjecajem financijskih organizacija za praćenje diljem svijeta.

Ranije u srpnju talijansko financijsko regulatorno tijelo izdalo je upozorenje protiv Binancea, navodeći kako platforma nije ovlaštena za pružanje usluga u zemlji. Uz Italiju, upozoravaju i zemlje poput Njemačke, Poljske, Japana, Tajlanda, Singapura, SAD-a i Velike Britanije.

Binance je sa svoje strane poduzeo korake na ublažavanju situacije, budući da je njezin glavni ravnatelj obećao raditi s regulatorima u trenutku planova za još veću ekspanziju diljem svijeta. Također je došlo do velikog broja političkih promjena u razmjeni s ograničenjem povlačenja za korisnike koji tek trebaju završiti protokole provjere identiteta platforme.

U međuvremenu, u razmjeni se također najavljuju planovi za obustavu trgovine kristalnim derivatima u Europi, počevši od Njemačke, Italije i Nizozemske.

Izvor:Binance banned in Malaysia, given 14 days notice to shut down operations

Pažljivo, ko ima neku veću sumu na Binance a da nije zaključano u marginama ili slično, savjetujem da sredstva prebacite na hardverski novčanik, Trezor, Ledger ili slično.

Smatraš da je ovo tek početak većih banova? :face_with_monocle:

A dobro znaš da nas je Binance već jednom blokirao, ko je garant da neće opet.

Još je to sve ok kad ti daju vremena da fino skloneš, a šta ako ih napadnu sa svih strana pravno? jer vidi se da su trn u oku nekima.

Vidiš, kuha se nešto :smiley:

A ja zaključan u margini sa gubitkom haha hvala univerzumu :smiley: