Binance Vault, nova primamljiva funkcija sa kamatom 5-10%

Kripto berza Binance danas je najavila pokretanje BNB Vault-a, investicionog proizvoda za koji se tvrdi da nudi 5-10% godišnjih kamata putem matičnog tokena berze, BNB.

BNB trezor ( Vault ) je agregator prinosa koji omogućava korisnicima da svoj BNB ulože tako što će iskoristiti Binance-ov raspon financijskih ponuda da zarade kamatu.

"BNB trezor je investicijski proizvod zagarantovan kapitalom sa fleksibilnim pristupom. On integrira različite Binance proizvode kako bi u samo jedan klik maksimizirao potencijal vašeg BNB-a od centraliziranih i decentraliziranih financija, omogućavajući vlasnicima BNB-a da uživaju u svim blagodetima Binance ekosistema jednim klikom ", navodi se u saopštenju za javnost Binance-a.

Kamata se izračunava i distribuira svakodnevno na korisničke spot račune sa trenutnim godišnjim procentualnim prinosima (APY) koji se procjenjuju na oko 5% -10%. Prinos proizlazi iz različitih Binance Earn proizvoda, tj od mnoštva finansijskih proizvoda koje nudi berza, a kreću se od štednih računa do ulaganja u decentralizovane finansije (DeFi).

Binance-ova nova funkcija dolazi nakon eksplozivnog interesa za agregiranjem prinosa ili uzgojem prinosa - šemom podsticanja koja pokreće likvidnost prema protokolima DeFi.