Binance lansira Tesla Stock Token

Kripto burza je pokrenula tokene dionica kojima se trguje bez provizije, od kojih je prvi Tesla.

Crypto exchange Binance najavio je pokretanje žetona dionica kojima se trguje bez provizije i koji korisnicima omogućuju trgovanje frakcionim dionicama. Svi tokeni dionica denominirani su, namireni i kolateralizirani u Binance USD (BUSD) i stablecoinu denominiranom u američkim dolarima.

Prvi Binance Stock Token (BST) koji je naveden je Tesla Inc. Trgovanje za par TSLA / BUSD otvorit će se u 13:35 UTC 12. travnja 2021. godine.

Binance token dionice

Binance token dionice su digitalni tokeni iza kojih stoji portfelj temeljnih vrijednosnih papira.

Imatelji ovih tokena ispunjavaju uvjete za ekonomski povrat osnovnih dionica, uključujući potencijalne dividende, prema web mjestu Binance.

Iako je TSLA token dionica prvi na listi, burza namjerava “odgovoriti na tržišnu potražnju” navođenjem dodatnih tokena dionica i servisa u budućnosti.

Tesla i kriptovaluta

Ovo nije prvi put da se Tesla križa sa svijetom kriptovaluta.

Ranije ove godine, tvrtka za proizvodnju EV-a - na čelu s izvršnim direktorom Elonom Muskom - najavila je ogromnih 1,5 milijardi dolara ulaganja u Bitcoin. U ožujku je tvrtka počela prihvaćati Bitcoin kao oblik plaćanja za svoje automobile. Tesla namjerava zadržati bilo koji Bitcoin primljen od kupnje njegovih proizvoda, umjesto da ga pretvori u fiat valutu.

Izvršni direktor Elon Musk postao je jedan od najistaknutijih zagovornika kriptovaluta; u veljači ove godine Musk je rekao da bi ulagači “mogli imati i kripto” ako razmišljaju o ulaganju u zlato. I ubrzo nakon što je ažurirao svoj Twitter na Bitcoin, cijena kriptovalute porasla je za 20%.

Izvori:

https://www.binance.com/en/stock-token