Binance CEO CZ popušta regulatorima?

U izjavi direktora Binance koja glasi “Trebamo centralizirani entitet”, nam govori samo koliko su ga “stisli” jer regulatori ne mogu podnijeti da neko zarađuje ovolike sume novca a da nisu uključeni na neki način.

Changpeng Zhao, izvršni direktor Binance-a, priznao je da kripto razmjeni treba centraliziran entitet kako bi se zadovoljili regulatorni zahtjevi (čitaj: počei su nas stiskati sa svih strana, vrijeme je da se uozbiljimo".

Binance mjenjačnica, koja je uvijek vrijedila za kvalitet, transparentnost, podršku kripto univerzumu je nažalost počela u zadnjih godinu dana da se pretvara u nešto što su sami prezirali.

Sama činjenica, da više ni listiranje na Binance nije kao prije, gdje su projekti znali proći rigorozne provjere koda, tima i sve vezano za projekat, danas imamo situaciju gdje će CZ listirati bilo šta za 3-4 Bitcoina, što nam govori samo da to nije više Binance na koji smo svi navikli.

Samo dugogodišnje iskustvo u kripto svijetu mi govori, da je vrijeme da lagano tražim drugu mjenjačnicu, jer svaki put se dešava slična stvar:

  1. mjenjačnica započne rad, osjeti se da je tu zbog blockchain tehnologije
  2. mjenjačnica krene rasti eksponencijalno, dok paralelno krenu naplaćivati jako puno novca za listiranje projekta za koje se ispostavi da su prevara ili slično.
  3. regulatori krenu “napadat” mjenjačnicu i cilju destabilizacije
  4. mjenjačnica se pretvara u ono što su prezirali na početku
  5. mjenjačnica gubi svoj prvobitni identitet, te lagano se počnu dešavati nelogične stvari
  6. mjenjačnica postane “leglo” shitcoina samo da bi preživjela tj. održala raskoš koji je navikla

Napomena: naravno da je Binance top igrač u Blockchain svijetu, ali iskustvo me je naučilo da lagano pripremim se na iznenađenja od strane istih, bilo to u vidu regulacija za našu zemlju, sjetite se onog jutra kad nam je svima došao mail sa Binance da “pokupimo svoje krpe” i da nađemo novu mjenjačnicu.

1 Like

Bas me zanima zasto i FTX ne napadaju na isti nacin.

1 Like

Jesi vidio direktora FTX-a ? hahaha

raspolaže sa bruka novca, a tek brkovi mu izbili :smiley:

Brkovi nisu nikakav faktor. Ne zivimo u 1800-toj godini.

2 Likes

:smiley: pa nisam ni rekao da su faktor, već činjenica koliko se sve promjenilo kako je kripto stupio na snagu…

Aludirao sam na ovo

1 Like

Da li je to sa mejlom i dalje aktuelno?
Da li su naveli kada će nas banovati i obustaviti svoj djelimični rad sa BiH?
Pitam zbog toga što ja takav mejl nisam dobio i još uvijek mi funkcioniše taj ‘‘dio’’ sa Binance-om.
Žao mi je što mi bankovne kartice ne prihvataju i što ne dostavljaju svoju Visa karticu u BiH, ali mjenjačnica radi i nisam obaviješten o prestanku rada sa BiH.

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF