Zamoliću predstavnike, developere, admine i sve one koji su zaslužni za domaću mjenjačnicu, da nam se predstave ovdje u kratkim crtama
Poštovani korisnici,
Dobrodošli na BCX.ba, prvu blockchain platformu za trgovanje, razmjenu, čuvanje i upravljanje digitalnom imovinom u Bosni i Hercegovini. BCX.ba je zamišljen i kreiran kao prvi portal na tržištu Bosni i Hercegovine za ulazak u kripto svijet koji čine brojni proizvodi zasnovani na blockchain tehnologiji.
Na našoj platformi ćete moći da vršite kupovinu i prodaju za konvertibilne marke, trgujete Vašim kriptovalutama i tokenima na berzi, čuvate i upravljate sa Vašom digitalnom imovinom.
-
ŠTA JE BCX? link
- Da li je BCX legalan?
- Da li je BCX platforma legalna?
- Kako čuvamo vaše podatke?
-
O NAMA link
- O nama
- Misija
- Vizija
-
PROVIZIJE I LIMITI link
- Provizija za trgovanje
- Provizija za zamjenu
- Provizija za uplate (depozite) i isplate
- Limiti
-
POLITIKA PRIVATNOSTI link
- Rukovodilac podacima o ličnosti
- Svrha obrade podataka o ličnosti
- Davanje pristanka za obradu podataka o ličnosti
- Organizacione i tehničke mјere
- Vrijeme čuvanja ličnih podataka
- Anonimni podaci
- Prava lica čiji podaci se obrađuju
- Iznošenje podataka o ličnosti iz BiH
-
USLOVI POSLOVANJA link
- Opšte odredbe
- Uslovi
- Prava i obaveze
- Ograničenje odgovornosti
- Intelektualna svojina
- Zaštita podataka
- Oglašavanje
- Završne odredbe
Ovom prilikom želimo da vas zamolimo prije svega za strpljenje. Takođe, vas molimo da nam šaljete svoje prijedloge, sugestije, kritike i komentare na info@bcx.ba ili putem društvenih mreža.
Uz vašu pomoć, želimo da kreiramo platformu koja će biti dostupna svima, i koja će na brz, jednostavan, transparentan i siguran način omogućiti da blockchain tehnologija dobije svoje zasluženo mjesto, te da otvorimo mogućnost njene šire primjene i u našoj zemlji.
Vaš BCX.ba tim
ako možete da imate u vidu za iduće wallete koje mislite otvarati , da sljedeći bude ETC, pošto se nakon ETH mislim on najviše rudari na tom algoritmu
Jeste 100% rijesili sa bankama isplate… kada ce moci preko kartica?
ma ako ide na transakcijski valjda će ubrzo i preko kartica…a svejedno ti, imaš karticu te banke za transakcijski koji si dao
Pozdrav,
Nismo dobili odgovor na glavno pitanje… predstavnici, developeri, admini? Razumijem da je firma" Digital Asset Management d.o.o." u pitanju, ali trebaju nam i neka imena?
Nadalje, zapelo mi je za oko sljedeće:
“Takođe, DAM nije odgovoran za legalnost, pravilno funkcionisanje ili tačnost sadržaja vebsajta.”
- Tko je odgovoran?
“Korisnik oslobađa DAM od odgovornosti za svu štetu nastalu korišćenjem ili zbog nemogućnosti korišćenja vebsajta. U svakom slučaju maksimalni obim štete za koju DAM može biti odgovoran iznosi 1000 BAM.”
- Definirajte “štetu”? - od čega Vas konkretno oslobađamo?
kako ne može biti odgovoran za tačnost sajta koji sam uređuje i postavlja?
Poštovani,
informisaćemo naš pravni tim o Vašem upitu, te Vas informišemo ubrzo.
Lijep pozdrav,
BCX tim
Poštovani CryptoBosnia,
u nastavku odgovor na Vaš upit.
Šta je BCX.BA?
BCX.ba je prva platforma u Bosni i Hercegovini za kupovinu, prodaju, razmjenu,
trgovanje, pohranu i upravljanje vašom digitalnom imovinom.
BCX.ba je u potpunosti berzanska platforma koja našim klijentima nudi digitalne novčanike
(wallets), te omogućuje trgovinu kriptovalutama, tokenima i pametnim ugovorima (smart
contracts). Takođe, naša platforma nudi mogućnost razmjene vaše digitalne imovine za
zvaničnu valutu u BiH, konvertibilnu marku.
DA LI JE OVO LEGALNO?
BCX.ba je projekat kompanije Digital Asset Management d.o.o, registrovane za obavljanje
posredovanja u trgovini, te upravljanju informacijama i bazama podataka.
Kriptovalute, tokeni i pametni ugovori nisu nelegalni u BiH, odnosno digitalna imovina se
tretira kao i bilo kakva druga imovina koja ima određenu vrijednost, te je čuvanje, razmjena i
trgovina istom tretirana u skladu sa postojećom Zakonskom regulativom u BiH.
Registracijom Vašeg korisničkog naloga na našoj platformi ulazite u ugovorni i regulisani
pravni odnos sa našom kompanijom. Detalji, uslovi, prava i obaveze iz poslovnog odnosa vas
kao klijenta i naše kompanije kao pružaoca usluga su definisani u dokumentu „Uslovi
korištenja“.
DA LI JE BCX.BA PLATFORMA SIGURNA?
U kreiranju BCX.ba platforme korisitli smo najmoderniji dizajn i tehnologiju izrade web
aplikacija. Pri implementaciji sigurnosnih mjera vodili smo se imperativom da maksimalno
zaštitimo digitalnu imovinu naših klijenata, koju čuvamo i kojom upravljamo putem naše
platforme. Imamo nekoliko nivoa zaštite sistema i izvršavanja transakcija koje obezbjeđuju
neautorizovani pristup, ali zaštita samog korisničkog računa je obaveza svakog klijenta.
Više informacija o kompaniji možete pronaći na poslovnom portalu akta.ba.
“Takođe, DAM nije odgovoran za legalnost, pravilno funkcionisanje ili tačnost sadržaja vebsajta.”
- Tko je odgovoran?
Za sve promjene sa kojima nismo upoznati ili promjene na koje mi ne možemo uticati, nismo odgovorni.
U tom slučaju, odgovoran je korisnik koji je nepravilno ili nelegalno koristio platformu.
“Korisnik oslobađa DAM od odgovornosti za svu štetu nastalu korišćenjem ili zbog nemogućnosti korišćenja vebsajta. U svakom slučaju maksimalni obim štete za koju DAM može biti odgovoran iznosi 1000 BAM.”
- Definirajte “štetu”? - od čega Vas konkretno oslobađamo?
Korisnik oslobađa DAM od odgovornosti za svu štetu nastalu korišćenjem ili zbog nemogućnosti korišćenja veb-sajta. U svakom slučaju maksimalni obim štete za koju DAM može biti odgovoran iznosi 1.000,00 KM.
U toku je izrada novog dokumeta “Uslova poslovanja”, nakon aktivacije novog dokumenta, svi korisnici će dobiti obavjest, te mogućnost prihvatanja novog dokumenta.
Lijep pozdrav,
BCX tim
opet prilično nejasan odgovor, ne možete vi odgovarati ni za šta a korisnik za sve. Koja šteta, kako korisnik može napraviti nešto nelegalno sa vašđim sajtom i koristiti ga drugačije od onoga kako ste postavili funkcije? REcite pravnicima da ohanu od pravnog tumačenja i da naprave narodski dokument jasan i čitak, a ne dvosmislen. Dosta nam je pravnika u firmama ne moramo i na berzi imat njihove kljakave odgovore.
Ljudi, sta kukate. Procitajte ToS Binance, Bittrex, Cryptopia… Jesu li oni napisali narodski citljiv i razumljiv ugovor o koristenju? ToS je kao i za svaki drugi sajt, samo sto vjerovatno ostale niste citali ali ste ovaj prelistali… Bcx radi za sebe, njihovi pravnici rade za bcx te stoga pisu ugovore za sebe. Kao i svaki drugi sajt i mjenjacnica. Ne razumijem cemu drvlje i kamenje na njih a bez potrebe. “Ne svidja mi se nacin na koji odredjuju uslove koristenja…” Necu koristiti njihov sajt! Ljudi se trude, treba biti zadovoljan sto su uspjeli bilo sta u ovakvom sistemu i okruzenju da naprave.
Čekao sam samo reakciju nekog od Crypto.ba tima, kao što je @ebunny
Vi da imate iole ideju koliko ovdje ima posla na ovoj mjenjačnici, u državi ovakvoj kakvoj jeste…
A hajmo biti realni, koliko nas pročita do kraja TOS od svjetskih poznatih mjenjačnica?
budimo realni i strpljivi, sve će ići svojim tokom, ovi prvi dokumenti su NACRT onoga što treba da se još završi
ja nisam rekao da ga neću koristit, smatram ga dobrim načinom isplate za nas u BiH, i prebacio sam crypto već. Pa mi smo u Bosni a ne u Japanu, ne trebamo sami sebi komplikovat, pravimo za sebe jednostavnu berzu i nema potrebe za komplikacijama. Navedeno sam rekao više na račun pravne struke i dizanja u nebesa da što veće sranje upakuju u što ljepši celofan.
zna li iko jel sigurno poslat crypto, kako su riješili sigurnost poslanih kriptovaluta. garantuju li samo za uplačene marke ili i za kripto koji je poslan na isplatu.
ja sam deponovao 1 eth nek se nađe