BCX.ba KRITIKE

Pozdrav svima. Posle neuspjelih pokusaja za normalnu komunikaciju da se olaksa svim korisnicima koristenje same mjenjacnice, odlucio sam da kroz video ukazem na probleme i nedostatke same mjenjacnice. Da ne duzim u ostalom imate video u prilogu

i dalje nerelna provizija i kraj pričeā€¦ i dalje stojim pri prvom svom miÅ”ljenju da se kriju iza bcx ljudi kojima je samo profit u pitanju i deri narod da su kupili negdje sajt odradili im ljudi i da ne znaju nista prepravit kao ni dodati

1 Like

Isti slucajā€¦ oko 30 KM zarobljenoā€¦

@Cryptos svima nama je profit bitan i zbog toga radimmo sto radimo, al` kao sto @BTCBosnaiHercegovina kaze, daj bar da to bude funkcionalno i cisto.

Ja cu licno platiti i veci fee ako mogu da cisto i bez zajebancije odradim sto mi treba u datom trenutku.

1 Like

Ako nista barem sam otvorio pandoru, neka me demantuju ja bi najvise volio. Pa makar ispao i seljacina ako cemo napraviti da bude kako treba.

Pozdrav svima. Uradjena je i dopuna klip u prilogu :slight_smile:

Zasto crypto.ba reklamira ove muljatore iz bcx.ba ?Time samo narusavaju svoj ugled !!! Sramota !

Molim crypto.ba da zabrani reklamiranje ovih prevraranata iz BCX.ba !Ukoliko to ne uradote,ā€¦ja cu i vas smatrati za iste kao i BCX.ba !Hvala.

Polako, da prvo vidimo ko je koga prevario pa da mogu vidjeti u čemu je problem :smiley:

2 Likes

Dragi djole1, evo mene možeÅ” direktno pingati ako imaÅ” neki problemā€¦samo mi poÅ”aljeÅ” privatnom porukom username i Å”ta je problem. Veoma jednostavnoā€¦

Čudno mi samo Å”to nijedan user na samoj platformi nema neprejebljiv problem ili neku zamjerku na BCX pa ono, morao sam prokomentarisati :wink: , pogotovo kad te neko nazove muljatorom i prevarantom, jbg, nije baÅ” lijepo, a sve bez konkretnih argumenata :frowning:

FYI crypto.ba, ne reklamira BCX, nego se pokuÅ”avamo uzajamno pomagati jer zajedno smo jači. Rux dođe svima kao medijator , troÅ”i se za dobrobit sviju nas, a svi vole oplesti po njemu kao da je on lično kriv za sve probleme na svijetu :slight_smile: .

Svako može imati stav i miÅ”ljenje, ali uz odgovarajuće argumente. Takođe, treba imati mjeru da se ne pretjera sa nekim neprimjerenim izjavama riječima i slično, kao Å”to sam već rekao.

Što se tiče BCXa, za klijente, a i za one koji će tek da budu smo uvijek dostupni na telefon/mail/tiket, bar je do nas lako doći.

Srdačan pozdrav
Nikola Klak

Samo ću zamoliti da svi smire tenzije, gdje možemo na jako civilizovan način komunicirati.

Reklama da bi bila, BCX bi je trebao platiti, a nikada nisu platili reklamu jer smatram da su ispravni i legalni.

Kompletna BCX ekipa je javna, zna se imenom, prezimenom i ko je odgovoran, kao i u mom slučaju Crypto.ba foruma.

Koristio sam ih lično i nikada nisam imao problema, kao i dosta naŔih članova zajednice, vjerujte javili bi mi do sada da neŔto ne Ŕtima.

To Å”to zakon traži od BCX-a, kao u nekim slučajevima porijeklo kripto valuta, većina misli da uprava BCX-a želi to?

Razmislite malo, živimo u zemlji u kojoj je ovo sve Å pansko selo, uvijek smo na nekim ā€œlistamaā€ zemalja gdje su regulacije tek počele.

@djole1 ne razumijem tvoje optužbe koje si napravio, bez i jednog valjanog argumenta, valjda kao stariji član ovog foruma znaŔ da je Crypto.ba tu da pomogne svima ko je u kripto priči i da ne podržavamo nikakve loŔe radnje sa bilo čije strane.

Kad malo bolje razmisliÅ” Å”ta je neka zajednica, a to je ono Å”to pokuÅ”avam kreirati, shvatićeÅ” da je bolje da smo mi nepristrano uključeni javno u rad svake mjenjačnice iz BiH, baÅ” zbog korisnika koji uvijek imaju javno mjesto da iznose svoje pohvale, kritike i slično.

Ukoliko nije problem, kada si već započeo ovakvu priču, da li kripto zajednica može da zna detalje vaÅ”e optužbe, jer ako ih nema, onda ću lično arhivirati svaku optužbu bez konkretnog argumenta, nebitno ko je u pitanju.

Nadam se da shvataÅ” moje iskrene namjere.

Na zalost ima stvari koje ne funkcionisu kako bi trebale. Ja sam pre nekog vremena zeleo da napustim bcx.ba platformu iz licnih razloga, al` to je trenutno nemoguce ako ne zelite da se odreknete onog sto imate na platformi.

Koliko sam razumeo iz tel. razgovora sa podrskom, bcx.ba nema u dovoljnoj meri razvijenu blockchain tehnologiju (njihove reci) te su vezani API-jem za trece lice kojima i oni placaju proviziju za svaku transakciju, i iz tog razloga manje sume ostaju na platformi ā€œzaroblljeneā€, ili ti drugim recima, nemas dovoljno koina da pokrijes fee.

1 Like

Evo npr u tvom slučaju ti si kulturno obrazložio razlog zaÅ”to ne želiÅ” da koristiÅ” ovu platformu, ali kolega @djole1 nije, nadam se da će meni lično objasniti Å”ta je problem.

To Å”to je potreban FEE, sa računa korisnika da bi se pomjerio ETH je neÅ”to Å”to bi se trebalo navesti odmah, te da svaki korisnik klikne ā€œrazumijemā€.

Ali stvarno ne vidim problem, da se naknadno poÅ”alje suma koja će se uzeti za fee, meni se isto desilo.

Nisam mogao povući svojih 1.7 ETH, Å”ta sam uradio prije ikakvog paničarenja i kontaktiranja supporta, poslao 0.01 ETH-a i povukao isti na Binance bez ikakvih komplikacija.

1 Like

Ni meni lično se ne sviđa u potpunosti način rada BCX.ba, ali sa razumijevanjem u svu problematiku koju imamo sa ovom krasnom nam državom i izuzetno prijateljski nastrojenim bankama, moram priznati da su stvarno hrabri ljudi u BCX.ba.
Nisu anonimni, dostupni su i vjerujem da će svaki problem rjeÅ”iti prije ili kasnije. Naravno, argumentovano bez nužnog pljuvanja jer nam se neÅ”to ne sviđa.
Fee (naknade) i ograničenja su normalna stvar jer svaka firma pa i BCX mora zaraditi na nečemu i obezbjediti svoj opstanak. Da li su visoke ili ne, to je već druga stvar i procjena lične prirode i realnih mogućnosti ulaska i izlaska u/iz nečeg. TroÅ”kovi su prikazani i poznati, a korisnik bira da li pristaje na to ili ne.
Moja najveća zamjerka, a čini mi se da je i ranije bilo priče o tome, je u onom famoznom ā€˜ā€˜porezu na dobitā€™ā€™. Zapravo u tome Å”to nemaju opciju da se porez plati direktno pri slanju na banku kako bi novac stigao oporezovan nego je prepuÅ”teno korisnicima da rizikuju ili na neki način nađu način da plate i tih, ne malih, 10% državi.
To bi bila ekstra stvar jer nisu svi upoznati oko uplate poreza i načina na koji se to vrÅ”i, a trebao bi se plaćati. Tada bi tek imali čistu i fer igru.

Mala digresija, nepristrasna i iskrenaā€¦
Lično poznajem g.Nikolu Klaka, i mogu da garantujem da je čovijek odgovoran i poslovan. Ne bi sebi dozvolio zbog gluposti da obraz i ugled bude uprljan, kako BCX.ba, tako i Infocom-u čiji je vlasnik. Banjalučani dobro znaju o čemu pričam.
Ja sam, lično, prvi put vidio rig kod njih u servisu kada sam nosio laptop na servis. Žao mi je Ŕto se tada nisam viŔe raspitao o tome i tada uŔao u svu ovu priču. Možda bih kao Klak sada uživao beneficije toga. :wink:

P.S.
Klak bi trebao da se mani vikendice i baŔtice i da ne napuŔta svoje firme. :smiley: :wink:
Vjerujem u odgovornost i nastojanje da se uspije u poslu.

Za sve one koji iz nekog razloga pljuju po BCX-u, sada mogu da koriste neŔto Ŕto BCX nema u ponudi, a to su kripto bankomati kod nas instalirani od konkurencije DCX.ba.
Eto, svakog dana će biti sve viÅ”e mogućnosti za rad sa kriptovalutama kod nas, pa kome Å”ta odgovara. U svakom slučaju, naknade su svagdje primjenjive ma kako se ko zvao. Ovo je joÅ” i dobro dok ne padne pod kandže banaka koje nas sada opstruiÅ”u u svemu i pljačkaju kao ni jedan BCX ili DCX i ko zna koji CX sutraā€¦

LP

[Nikola_Klak],Drago mi je da si se javio!Moja ljutnja je bila na osnovu prvog videa koji sam pogledao,ivosokog fee,i ne mogucnosti da se sav novac povuce !Iz prvog videa se jasno vidi da ako ulozite 100 eura,ā€¦mozete zaboraviti na njih jer ih ne mozete povuci !Eto zasto sam vas nazvao ā€œmuljatorimaā€ jer mi je to bilo najprostije objasnjenje za taj cin !Omogucite da korisnici mogu da povuku sav novac koji imaju na racunu,ā€¦i ja vas necu smatrati ā€œmuljatorimaā€ !Jos nisam cuo da se na nekoj drugoj mjenacnici ne mogu povuci sva sredstva !Pozfrav.

2 Likes

Porez na dobit nema ama bas nikakve veze sa bilo kojom mjenjačnicom, ask poreznu koja na svaki mogući način zahtjeva od banaka da dostave transakcije koje prelaze neku njihovu godiÅ”nju ā€œnormuā€. BCX vas nikad neće kontaktirati da platite porez, već banke imaju ogromne kazne ukoliko se ispostavi da nije dostavila transakcije poreznoj.

Mislim da će se Nikola Klak ovdje nasmijati, prekrstio si ga u Klarka :smiley: (superman) :smiley:

Poz drug @djole1, hvala na odgovoru sad mi je jasniji tvoj revolt :smiley:

Ruku na srce, kada je u pitanju BCX withdraw sistem, koji je baÅ” ā€œon-chainā€ Å”to znači da se transakcije moraju desiti na blockchainu i ta činjenica da fali MAX dugme koje će povući sva sredstva i pri tome oduzeti network fee za blockchain.

Tada bi se ovaj problem rijeŔio i bio stvar proŔlosti.

Da ne ulazimo u diskusiju oko toga. Crpi nam svima energiju. Jednostavno, politika svake firme za sebe.

Izvinjava se, moja greŔka. Poravljeno :smiley: :smiley: :smiley:
Hvala @Rux :slight_smile:

1 Like

Mene jos muci li bolje receno bas mi smeta kada mora da pisem BCX podrsci ALI meni po nerazumljivim pravilima, bez upitnika, bez zareza, besā€¦ ne znam sta jos.
Kada sam to prigovorio, dobio sam odgovor da je is BEZBJEDNOSTNIH razloga.
Nisam laik sto se tice ITja tako da mi taj odgovor bas nista ne znaci

Svi ostali u svijetu nemaju tih problema , samo BCX ima.!!! Molim da mi objasni ko zna pogotovo g. Nikola_Klak, ako je on iz BCXa u cemu je to problem ?
Cini mi se da je onemoguceno odgovoriti na njihov odgovor, jer oni smatraju da je sa tim njihovim odgovorom Ticket CLOSED, pa moram o istom ponovo da pisem.
Ja to ne zovem CUSTOMER SUPPORT, prije bih to nazvao Customer ā€œSMORā€.

Da li ova Berza radi? Ne vidim da ima transakcija
Da li je neko vec prodavao Cripto valutu na ovoj berzi?
Ako mene oci ne varaju, zadnja transakcija je bila u februaru 2021

Berza radi, kako sam shvatio, jer nisam je testirao, a testiraćemo je u full-u kad nam listiraju RXC, tako da će dosta nas domaćih ujedno testirati trade modul te davati svoj feedback.

Iskreno, ne mogu dočekati malo da se poigram sa BCX trade modulom, pogotovo sa naŔim RXC :smiley:

Do sada nisam testirao ticket sistem, ali ako uistinu ima problema kao Ŕto su to karakteri, onda treba pogledati enkodiranje tj. vidjeli da li ticket sistem ima UTF podrŔku.

Nadam se da sad svi shvatate važnost postojanja ovakve vrste foruma, jer kao Ŕto vidite tu su i predstavnici i BCX-a koji vam uvijek mogu odgovoriti na ovaj način, javno i transparentno.

2 Likes

Đuro, funkcionisanje ā€œberzaā€ modula sam opsiao detaljnije u drugom postu na koji sam ti danas odgovorio, pa da se ne ponavljam.
Å to se tiče tiketa, kao Å”to i piÅ”e u formi, da samo prihvata određene karaktere. Razlog je Å”to su klijenti u početku pokuÅ”avali postaviti u tiket skripte i SQLi kod u komentare, pa su naÅ”i developeri stavili ā€œsanitizeā€ input polja na maximum (zabrana svih interpunkcija). Slažem se da je smaranje, napraviću task da se to rijeÅ”i i dovede u neke prihvatljive norme.
Å to se tiče supporta, Å”teta Å”to nije bilo kampa ove godine, da upoznate cure :slight_smile: Na supportu su superdivne i superljubazne djevojke koje sve tikete rjeÅ”avaju relativno brzo (u toku radnog vremena). Naravno i korisnici moraju imati malo strpljenja, pogotovo novi dok pohvataju sve stvari. Sve piÅ”e u opisima, i sve je dosta detaljno pojaÅ”njenjo, postoje i video tutorijali. Da može bolje, uvijek može, ali kao Å”to sam već napisao trudimo se dosta da omogućimo ljudima u BiH da uđu u kripto Å”to jednostavnije. Razumijemo nekad frustraciju, ali molimo i ostale korisnike da budu ljubazni prema naÅ”im curama. NajlakÅ”e i najbrže ide kroz tiket, ali možete i putam maila info@bcx.ba a i putem telefona na 051 229 406.

1 Like

Nikola, cijenim Vase napore da BCX radi i naravno svaki pocetci imaju ā€œdjecije bolestiā€.
Isto je i sa korisnicima, i oni treba da odrastaju uz nove trendove i nove mogucnosti.

Moje licno misljenje je da je dobro da imamo lokalnu Mjenjacnicu i da na siguran nacin radimo transakcije sa banke direktno na BCX i obratno.
Zanima me da li se planira modul BCX STAKING. Ja ima nesto sitno u BTC i ne mislim sa tim trejdovati vec bih te BTC prebacio negdje gdje mogu ocekivati kamate.
Ako bi BCX imala ovu mogucnost, ne vidim potrebe da prebacijem negdje coine i placam transfer feeā€¦
Mozda su i ostali zainteresovani za ovu opciju, a ovaj forum bi mogao dati feedback.