Pozdrav svima. Posle neuspjelih pokusaja za normalnu komunikaciju da se olaksa svim korisnicima koristenje same mjenjacnice, odlucio sam da kroz video ukazem na probleme i nedostatke same mjenjacnice. Da ne duzim u ostalom imate video u prilogu
i dalje nerelna provizija i kraj priÄeā¦ i dalje stojim pri prvom svom miÅ”ljenju da se kriju iza bcx ljudi kojima je samo profit u pitanju i deri narod da su kupili negdje sajt odradili im ljudi i da ne znaju nista prepravit kao ni dodati
Isti slucajā¦ oko 30 KM zarobljenoā¦
@Cryptos svima nama je profit bitan i zbog toga radimmo sto radimo, al` kao sto @BTCBosnaiHercegovina kaze, daj bar da to bude funkcionalno i cisto.
Ja cu licno platiti i veci fee ako mogu da cisto i bez zajebancije odradim sto mi treba u datom trenutku.
Ako nista barem sam otvorio pandoru, neka me demantuju ja bi najvise volio. Pa makar ispao i seljacina ako cemo napraviti da bude kako treba.
Zasto crypto.ba reklamira ove muljatore iz bcx.ba ?Time samo narusavaju svoj ugled !!! Sramota !
Molim crypto.ba da zabrani reklamiranje ovih prevraranata iz BCX.ba !Ukoliko to ne uradote,ā¦ja cu i vas smatrati za iste kao i BCX.ba !Hvala.
Polako, da prvo vidimo ko je koga prevario pa da mogu vidjeti u Äemu je problem
Dragi djole1, evo mene možeÅ” direktno pingati ako imaÅ” neki problemā¦samo mi poÅ”aljeÅ” privatnom porukom username i Å”ta je problem. Veoma jednostavnoā¦
Äudno mi samo Å”to nijedan user na samoj platformi nema neprejebljiv problem ili neku zamjerku na BCX pa ono, morao sam prokomentarisati , pogotovo kad te neko nazove muljatorom i prevarantom, jbg, nije baÅ” lijepo, a sve bez konkretnih argumenata
FYI crypto.ba, ne reklamira BCX, nego se pokuÅ”avamo uzajamno pomagati jer zajedno smo jaÄi. Rux doÄe svima kao medijator , troÅ”i se za dobrobit sviju nas, a svi vole oplesti po njemu kao da je on liÄno kriv za sve probleme na svijetu .
Svako može imati stav i miÅ”ljenje, ali uz odgovarajuÄe argumente. TakoÄe, treba imati mjeru da se ne pretjera sa nekim neprimjerenim izjavama rijeÄima i sliÄno, kao Å”to sam veÄ rekao.
Å to se tiÄe BCXa, za klijente, a i za one koji Äe tek da budu smo uvijek dostupni na telefon/mail/tiket, bar je do nas lako doÄi.
SrdaÄan pozdrav
Nikola Klak
Samo Äu zamoliti da svi smire tenzije, gdje možemo na jako civilizovan naÄin komunicirati.
Reklama da bi bila, BCX bi je trebao platiti, a nikada nisu platili reklamu jer smatram da su ispravni i legalni.
Kompletna BCX ekipa je javna, zna se imenom, prezimenom i ko je odgovoran, kao i u mom sluÄaju Crypto.ba foruma.
Koristio sam ih liÄno i nikada nisam imao problema, kao i dosta naÅ”ih Älanova zajednice, vjerujte javili bi mi do sada da neÅ”to ne Å”tima.
To Å”to zakon traži od BCX-a, kao u nekim sluÄajevima porijeklo kripto valuta, veÄina misli da uprava BCX-a želi to?
Razmislite malo, živimo u zemlji u kojoj je ovo sve Å pansko selo, uvijek smo na nekim ālistamaā zemalja gdje su regulacije tek poÄele.
@djole1 ne razumijem tvoje optužbe koje si napravio, bez i jednog valjanog argumenta, valjda kao stariji Älan ovog foruma znaÅ” da je Crypto.ba tu da pomogne svima ko je u kripto priÄi i da ne podržavamo nikakve loÅ”e radnje sa bilo Äije strane.
Kad malo bolje razmisliÅ” Å”ta je neka zajednica, a to je ono Å”to pokuÅ”avam kreirati, shvatiÄeÅ” da je bolje da smo mi nepristrano ukljuÄeni javno u rad svake mjenjaÄnice iz BiH, baÅ” zbog korisnika koji uvijek imaju javno mjesto da iznose svoje pohvale, kritike i sliÄno.
Ukoliko nije problem, kada si veÄ zapoÄeo ovakvu priÄu, da li kripto zajednica može da zna detalje vaÅ”e optužbe, jer ako ih nema, onda Äu liÄno arhivirati svaku optužbu bez konkretnog argumenta, nebitno ko je u pitanju.
Nadam se da shvataÅ” moje iskrene namjere.
Na zalost ima stvari koje ne funkcionisu kako bi trebale. Ja sam pre nekog vremena zeleo da napustim bcx.ba platformu iz licnih razloga, al` to je trenutno nemoguce ako ne zelite da se odreknete onog sto imate na platformi.
Koliko sam razumeo iz tel. razgovora sa podrskom, bcx.ba nema u dovoljnoj meri razvijenu blockchain tehnologiju (njihove reci) te su vezani API-jem za trece lice kojima i oni placaju proviziju za svaku transakciju, i iz tog razloga manje sume ostaju na platformi āzaroblljeneā, ili ti drugim recima, nemas dovoljno koina da pokrijes fee.
Evo npr u tvom sluÄaju ti si kulturno obrazložio razlog zaÅ”to ne želiÅ” da koristiÅ” ovu platformu, ali kolega @djole1 nije, nadam se da Äe meni liÄno objasniti Å”ta je problem.
To Å”to je potreban FEE, sa raÄuna korisnika da bi se pomjerio ETH je neÅ”to Å”to bi se trebalo navesti odmah, te da svaki korisnik klikne ārazumijemā.
Ali stvarno ne vidim problem, da se naknadno poÅ”alje suma koja Äe se uzeti za fee, meni se isto desilo.
Nisam mogao povuÄi svojih 1.7 ETH, Å”ta sam uradio prije ikakvog paniÄarenja i kontaktiranja supporta, poslao 0.01 ETH-a i povukao isti na Binance bez ikakvih komplikacija.
Ni meni liÄno se ne sviÄa u potpunosti naÄin rada BCX.ba, ali sa razumijevanjem u svu problematiku koju imamo sa ovom krasnom nam državom i izuzetno prijateljski nastrojenim bankama, moram priznati da su stvarno hrabri ljudi u BCX.ba.
Nisu anonimni, dostupni su i vjerujem da Äe svaki problem rjeÅ”iti prije ili kasnije. Naravno, argumentovano bez nužnog pljuvanja jer nam se neÅ”to ne sviÄa.
Fee (naknade) i ograniÄenja su normalna stvar jer svaka firma pa i BCX mora zaraditi na neÄemu i obezbjediti svoj opstanak. Da li su visoke ili ne, to je veÄ druga stvar i procjena liÄne prirode i realnih moguÄnosti ulaska i izlaska u/iz neÄeg. TroÅ”kovi su prikazani i poznati, a korisnik bira da li pristaje na to ili ne.
Moja najveÄa zamjerka, a Äini mi se da je i ranije bilo priÄe o tome, je u onom famoznom āāporezu na dobitāā. Zapravo u tome Å”to nemaju opciju da se porez plati direktno pri slanju na banku kako bi novac stigao oporezovan nego je prepuÅ”teno korisnicima da rizikuju ili na neki naÄin naÄu naÄin da plate i tih, ne malih, 10% državi.
To bi bila ekstra stvar jer nisu svi upoznati oko uplate poreza i naÄina na koji se to vrÅ”i, a trebao bi se plaÄati. Tada bi tek imali Äistu i fer igru.
Mala digresija, nepristrasna i iskrenaā¦
LiÄno poznajem g.Nikolu Klaka, i mogu da garantujem da je Äovijek odgovoran i poslovan. Ne bi sebi dozvolio zbog gluposti da obraz i ugled bude uprljan, kako BCX.ba, tako i Infocom-u Äiji je vlasnik. BanjaluÄani dobro znaju o Äemu priÄam.
Ja sam, liÄno, prvi put vidio rig kod njih u servisu kada sam nosio laptop na servis. Žao mi je Å”to se tada nisam viÅ”e raspitao o tome i tada uÅ”ao u svu ovu priÄu. Možda bih kao Klak sada uživao beneficije toga.
P.S.
Klak bi trebao da se mani vikendice i baŔtice i da ne napuŔta svoje firme.
Vjerujem u odgovornost i nastojanje da se uspije u poslu.
Za sve one koji iz nekog razloga pljuju po BCX-u, sada mogu da koriste neŔto Ŕto BCX nema u ponudi, a to su kripto bankomati kod nas instalirani od konkurencije DCX.ba.
Eto, svakog dana Äe biti sve viÅ”e moguÄnosti za rad sa kriptovalutama kod nas, pa kome Å”ta odgovara. U svakom sluÄaju, naknade su svagdje primjenjive ma kako se ko zvao. Ovo je joÅ” i dobro dok ne padne pod kandže banaka koje nas sada opstruiÅ”u u svemu i pljaÄkaju kao ni jedan BCX ili DCX i ko zna koji CX sutraā¦
LP
[Nikola_Klak],Drago mi je da si se javio!Moja ljutnja je bila na osnovu prvog videa koji sam pogledao,ivosokog fee,i ne mogucnosti da se sav novac povuce !Iz prvog videa se jasno vidi da ako ulozite 100 eura,ā¦mozete zaboraviti na njih jer ih ne mozete povuci !Eto zasto sam vas nazvao āmuljatorimaā jer mi je to bilo najprostije objasnjenje za taj cin !Omogucite da korisnici mogu da povuku sav novac koji imaju na racunu,ā¦i ja vas necu smatrati āmuljatorimaā !Jos nisam cuo da se na nekoj drugoj mjenacnici ne mogu povuci sva sredstva !Pozfrav.
Porez na dobit nema ama bas nikakve veze sa bilo kojom mjenjaÄnicom, ask poreznu koja na svaki moguÄi naÄin zahtjeva od banaka da dostave transakcije koje prelaze neku njihovu godiÅ”nju ānormuā. BCX vas nikad neÄe kontaktirati da platite porez, veÄ banke imaju ogromne kazne ukoliko se ispostavi da nije dostavila transakcije poreznoj.
Mislim da Äe se Nikola Klak ovdje nasmijati, prekrstio si ga u Klarka (superman)
Poz drug @djole1, hvala na odgovoru sad mi je jasniji tvoj revolt
Ruku na srce, kada je u pitanju BCX withdraw sistem, koji je baÅ” āon-chainā Å”to znaÄi da se transakcije moraju desiti na blockchainu i ta Äinjenica da fali MAX dugme koje Äe povuÄi sva sredstva i pri tome oduzeti network fee za blockchain.
Tada bi se ovaj problem rijeŔio i bio stvar proŔlosti.
Da ne ulazimo u diskusiju oko toga. Crpi nam svima energiju. Jednostavno, politika svake firme za sebe.
Izvinjava se, moja greŔka. Poravljeno
Hvala @Rux
Mene jos muci li bolje receno bas mi smeta kada mora da pisem BCX podrsci ALI meni po nerazumljivim pravilima, bez upitnika, bez zareza, besā¦ ne znam sta jos.
Kada sam to prigovorio, dobio sam odgovor da je is BEZBJEDNOSTNIH razloga.
Nisam laik sto se tice ITja tako da mi taj odgovor bas nista ne znaci
Svi ostali u svijetu nemaju tih problema , samo BCX ima.!!! Molim da mi objasni ko zna pogotovo g. Nikola_Klak, ako je on iz BCXa u cemu je to problem ?
Cini mi se da je onemoguceno odgovoriti na njihov odgovor, jer oni smatraju da je sa tim njihovim odgovorom Ticket CLOSED, pa moram o istom ponovo da pisem.
Ja to ne zovem CUSTOMER SUPPORT, prije bih to nazvao Customer āSMORā.
Da li ova Berza radi? Ne vidim da ima transakcija
Da li je neko vec prodavao Cripto valutu na ovoj berzi?
Ako mene oci ne varaju, zadnja transakcija je bila u februaru 2021
Berza radi, kako sam shvatio, jer nisam je testirao, a testiraÄemo je u full-u kad nam listiraju RXC, tako da Äe dosta nas domaÄih ujedno testirati trade modul te davati svoj feedback.
Iskreno, ne mogu doÄekati malo da se poigram sa BCX trade modulom, pogotovo sa naÅ”im RXC
Do sada nisam testirao ticket sistem, ali ako uistinu ima problema kao Ŕto su to karakteri, onda treba pogledati enkodiranje tj. vidjeli da li ticket sistem ima UTF podrŔku.
Nadam se da sad svi shvatate važnost postojanja ovakve vrste foruma, jer kao Å”to vidite tu su i predstavnici i BCX-a koji vam uvijek mogu odgovoriti na ovaj naÄin, javno i transparentno.
Äuro, funkcionisanje āberzaā modula sam opsiao detaljnije u drugom postu na koji sam ti danas odgovorio, pa da se ne ponavljam.
Å to se tiÄe tiketa, kao Å”to i piÅ”e u formi, da samo prihvata odreÄene karaktere. Razlog je Å”to su klijenti u poÄetku pokuÅ”avali postaviti u tiket skripte i SQLi kod u komentare, pa su naÅ”i developeri stavili āsanitizeā input polja na maximum (zabrana svih interpunkcija). Slažem se da je smaranje, napraviÄu task da se to rijeÅ”i i dovede u neke prihvatljive norme.
Å to se tiÄe supporta, Å”teta Å”to nije bilo kampa ove godine, da upoznate cure Na supportu su superdivne i superljubazne djevojke koje sve tikete rjeÅ”avaju relativno brzo (u toku radnog vremena). Naravno i korisnici moraju imati malo strpljenja, pogotovo novi dok pohvataju sve stvari. Sve piÅ”e u opisima, i sve je dosta detaljno pojaÅ”njenjo, postoje i video tutorijali. Da može bolje, uvijek može, ali kao Å”to sam veÄ napisao trudimo se dosta da omoguÄimo ljudima u BiH da uÄu u kripto Å”to jednostavnije. Razumijemo nekad frustraciju, ali molimo i ostale korisnike da budu ljubazni prema naÅ”im curama. NajlakÅ”e i najbrže ide kroz tiket, ali možete i putam maila info@bcx.ba a i putem telefona na 051 229 406.
Nikola, cijenim Vase napore da BCX radi i naravno svaki pocetci imaju ādjecije bolestiā.
Isto je i sa korisnicima, i oni treba da odrastaju uz nove trendove i nove mogucnosti.
Moje licno misljenje je da je dobro da imamo lokalnu Mjenjacnicu i da na siguran nacin radimo transakcije sa banke direktno na BCX i obratno.
Zanima me da li se planira modul BCX STAKING. Ja ima nesto sitno u BTC i ne mislim sa tim trejdovati vec bih te BTC prebacio negdje gdje mogu ocekivati kamate.
Ako bi BCX imala ovu mogucnost, ne vidim potrebe da prebacijem negdje coine i placam transfer feeā¦
Mozda su i ostali zainteresovani za ovu opciju, a ovaj forum bi mogao dati feedback.