AVAX? još jedan ETH killer?

Avalanche dostiže rekordnu vrijednost nakon rasprodaje tokena od 230 miliona USD.

Avalanche je postao jedan od najistaknutijih takozvanih “Ethereum ubica” u posljednjih godinu dana, jer su blockchain mreže dizajnirane za decentralizirane aplikacije doživjele da se njihova izvorna AVAX kriptovaluta podiže na nove visine.

Novac nastavlja teći, jer je Avalanche Foundation danas najavila infuziju od 230 miliona dolara putem nove prodaje tokena. Ubrzo nakon što je vijest objavljena, AVAX je postavio novi vrhunac od gotovo 65. dolara po tokenu, prema CoinGecku.

To je povećanje od 22% u posljednja 24 sata i trenutno je 12. najveća kriptovaluta po tržišnoj kapitalizaciji-iznad 14 milijardi dolara, od trenutka pisanja.

Privatnu prodaju tokena, koja je završena u junu, ali je tek danas otkrivena, vodili su Polychain Capital i Three Arrows Capital koji pruža značajan kapital za Avalanche dok se ekosistem širi kako bi izazvao dominaciju Ethereuma u prostoru, kao i odbranio kolege u usponu Ethereum rivale.

Fondacija planira podržati projekte zasnovane na Avalancheu putem grantova, kupovine simbola, ulaganja i tehnološke podrške.

Kao i Ethereum, Avalanche je blockchain dizajniran za pokretanje pametnih ugovora, koji su djelovi koda koji izvode zadane upute. Oni služe kao okosnica za DAPPs, kao i za decentralizirane financijske protokole (vrste koje omogućavaju ravnopravno kreditiranje i trgovanje), NFT-ove i još mnogo toga.

1 Like

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF