novi sam u svijetu “rudarenja” a od danas i na ovom forumu
Prije 20ak dana sam kupio 1060 6GB Zotac i počeo lagano sa učenjem i rudarenjem.
Nakon incijalnih frustracija sa zpool-om i probavajući razne softvere, trenutno koristim:
MiningPoolHub kao pool i MultiPoolMiner kao software koji bira algoritme i pokreće mining algoritma za koji procjeni da je trenutno najprofitabilniji.
Kakva su vaša iskustva i strategije?
Da li koristite MultiPoolMiner / Awesome miner ili neki drugi alat koji automatski bira valutu za mining ili ručno birate valutu?
Šta se pokazalo kao profitabilnije?
Kratak opis MultiPoolMiner-a:
Monitors crypto mining pools and coins in real-time and finds the most profitable for your machine
Controls any miner that is available via command line
Supports benchmarking and multiple platforms (AMD, NVIDIA and CPU)
Includes Watchdog Timer to detect and handle miner failures
Da, na više mjesta sam čuo da bi ETN trebao značajno porasti.
Trenutno mi je sa auto-switchingom i jednom GTX 1060 karticom dnevni profit oko 3-4$. Profit naravno varira, nekad skoči na 5-6$ a nekad padne ispod 3$.
Prema whattomine kalkulatoru, ETN mi donosi oko 1,7$ dnevno.
Možda više ima smisla pustiti auto-switch da radi, pa sa zarađenim bitcoin-om kupovati ETN
Slusaj ne gledaj profit jer tako neces izvuci maksimum.
ROI ti je najbitniji kada gledas profitabilnost.
NPR. Cijena BTC-a je 14.000$ i on skoci u narednih 6 mjeseca 10-30 % i to ti je zarada u odnosu na pocetno ulaganje 1400-2800$ jer ne vjerujem da ce ici preko 100% ali i ako ode to je 2800-5600$ (ovo je kalkulacija ako imas 1 BTC)
Cijena ETN-a je 0.15 i ako on skoci na 10$ to je ROI 6566%
Ako sam dobro izracunao ti za mjesec mozes majnovati preko 780 ETN-a i oko 5000 za 6 mjeseci sto bi to donijelo profit od oko 50.000$ pa mislim da vrijedi pokusati sa tom grafickom
Opcija koju ti koristiš je automatizirana i svakako olakšavajuća za početnike, ali trebaš da se lagano upoznaješ sa načinom rudarenja kako treba.
Nije jedina opcija rudarenje najprofitabilnijeg coina u tom trenutku… dešava se to da rudarite neki low DIFF coin, gdje u tom trenutku nema nikakve logike o profitabilnosti…
…da bi taj isti coin nakon 3 mjeseca skočio preko 300% gdje je ROI zvijer