Australija odobrila Visa debitne kartice za trgovinu Bitcoinom

Australijski startup digitalne imovine poznat kao CryptoSpend zasigurno je privukao pažnju globalnog giganta za platna rješenja Visa (V) nakon što je nedavno odobrio puštanje debitne kartice koja će korisnicima omogućiti da svoj bitcoin (BTC) troše u objektima koji prihvatite takav način plaćanja.

Ovo će biti prvi put da se digitalne valute mogu potrošiti putem platne kartice koja se izdaje u Australiji, a da se ne spominje da se prikazuje na mreži jedne od najvećih međunarodnih šema kartica. Dalje, ovo naglašava napore i Visa i Mastercarda (MA) da s lakoćom troše bitcoin i druge kriptovalute.

Najznačajnija karakteristika CryptoSpendove aplikacije je da korisnici mogu izvršiti direktne kupovine koristeći svoju kripto. Druge ponude na tržištu odnedavno imaju ovaj prvi uvjet za pretvaranje kripto valuta u fiat prije nego što se može obaviti kupnja.
Suosnivač CryptoSpend-a - Andrew Grech, primijetio je u e-poruci CoinDesk-u da će njihova kartica pružiti Aussiesima još jedan način da potroše svoje digitalne valute na svoje svakodnevne predmete. Rekao je da se od njihove ulaznice za film do novog para slušalica može kupiti pomoću njihove kartice.

Grech je također rekao da je trošenje (bitcoin / kriptovalute) izravno “prikladniji način prodaje”. Dalje je objasnio da ako je tržište zeleno, netko bi mogao reći da je vrijeme da potroši dio svoje dobiti. Drugi bi mogli imati osjećaj da će se tako nastaviti razvijati i reći da će se još malo toga držati. Grech je, međutim, istakao da oni obično primjećuju veći obim potrošnje kad god cijene rastu.

Još jedan suosnivač i glavni operativni direktor CryptoSpend-a Richard Voice također je otkrio da imaju korisnike u rasponu od 18 do 70-godišnjih baka, jer ovo, prema njegovim riječima, naglašava “rastući apetit” za ljude svih dobnih skupina da koriste kripto baš kao i svakodnevna valuta.
Također se saznalo da će australijska berza i digitalno bankarsko društvo za plaćanja Novatti biti odgovorna za izdavanje kartica. Budući korisnici usluge mogu očekivati ​​da će kartice biti predstavljene ovog septembra, dok će BitGo - kompanija za digitalnu imovinu i povjerenje služiti kao skrbnik kripto-holdinga.

Ne samo Bitcoin

Osim gore spomenute značajke izravne kupnje, CryptoSpendova aplikacija ima vlastiti novčanik u kojem korisnici mogu držati svoje digitalne novčiće. Uz to, aplikacija takođe omogućava korisnicima da plaćaju svoje režije (račune, račune i slično) jer podržavaju kriptovalute poput XRP, etera, Litecoina, bitcoin gotovine i, kako je ranije rečeno, bitcoina.

U međuvremenu Visa je zeleno osvijetlila za izdavanje kripto-potrošnih kartica u Australiji za globalne kripto berze poput Binancea. Stvar je u tome što još nije dostupan u navedenoj zemlji. S druge strane, Crypto.com je u martu postao glavni član Visa Australije, a također je dobio odobrenje da bude izravni izdavač Visa debitnih kartica u Australiji. Jasno je da Aussies ima sve veći interes za kripto i to je sve vidljivije na njihovoj financijskoj sceni. Očekuje se da će druge ponude slijediti ono što je CryptoSpend učinio.

Izvor:Visa to approve Bitcoin spending card for Australian startup CryptoSpend