Atari gaming token koristit će se za klađenje u sportovima i esportu

Atarijev epski uspon i pad u ranim danima industrije video igara je legendaran, a marka je prolazila kroz razne izdavače igara već decenijama, bez ikakvog ponovnog uspostavljanja nivoa uspjeha koji su dostigli u 1970-im i 80-ima.

Atari smatra da bi blockchain mogao biti ključ za obnavljanje nekada sterling brenda; čini se da kompanija namjerava učiniti Atari Token što korisnijim i svestranijim.


Ove sedmice Atari je najavio partnerstvo sa Unikrnom, mrežnom platformom za klađenje koja korisnicima omogućava klađenje u profesionalnim mečevima sporta i esporta, kao i na njihov sopstveni nastup u odabranim online video igrama.

Vlasnici Atari tokena moći će koristiti kriptovalutu na platformi Unikrn, koja također prodaje stvari poput loot kutija i ključeve za igre. U međuvremenu, Unikrn će u nekom obliku dobiti pristup klasičnim Atari igrama kao što su Pong, Asteroidi i Centipede.

> “Unikrn i Atari su pioniri u industriji igara, mijenjajući svijet oko nas kreativnošću i inovacijama”, rekao je suosnivač Unikrna Rahul Sood, u izdanju. „Znamo [da] će klađenje biti sve veća pokretačka snaga u budućem razvoju industrije igara, i ne možemo čekati da iskoristimo neke od ovih partnerstva u Unikrn zajednici.“

Nije utvrđena vremenska linija za plodove ove saradnje, iako izdanje sugeriše da će partnerstvo “ubrzati” Unikrnovo usvajanje Atari tokena.


Unikrn ima vlastitu kripto valutu utemeljenu na Ethereum-u, koja se koristi za oklade, a može se zaraditi i trgovanjem u igrama Counter-Strike: Global Offtack i Dota 2. Korisnici mogu deponirati široki spektar kriptovaluta u platformu , uključujući Bitcoin, Ethereum, XRP, TRON i Dogecoin.

U maju ove godine, Atari je najavio partnerstvo s Arkane Network kako bi integrirao Atari Token u svoju platformu za razvoj igara, omogućivši tvorcima igara da implementiraju žeton za kupovinu, prodaju i trgovanje imovinom.