Američki senator zahtijeva od SEC-a da zaštiti kripto investitore

Američki senator Elizabeth Warren zahtijeva od SEC-a da zaštiti kripto investitore

cryptocurrency-bitcoin-blockchain

Prema Elizabeth Warren, američka Komisija za vrijednosne papire trebala bi iskoristiti sva svoja ovlaštenja kako bi zatvorila praznine u regulaciji tržišta digitalnih sredstava.

:pushpin: Senatorica demokrata iz Massachusettsa Elizabeth Warren poslala je pismo šefu američke Komisije za vrijednosne papire Garyju Gensleru (SEC) u kojem je pozvala regulatora da osigura zaštitu potrošača prilikom ulaganja u kriptovalute. Također u pismu, Warren je izrazio zabrinutost zbog nedostatka regulacije kripto tržišta, koje brzo raste.

“Iako su potražnja za kriptovalutama i upotreba razmjena kriptovaluta naglo porasle, nedostatak čvrstih pravila ostavio je obične ulagače na milost i nemilost manipulatorima i prevarantima”, rekao je senator.

:pushpin: Prema Warrenu, SEC bi trebala iskoristiti sve svoje ovlasti kako bi zatvorila praznine u regulaciji tržišta digitalne imovine, a američki Kongres trebao bi pružiti podršku regulatoru.

Izvor:US Senator Elizabeth Warren Prods SEC To Regulate Crypto Exchanges, Warns Congress Might Need To Take ‘Additional Action’ - The Daily Hodl

1 Like