Amazon sada nudi pokretanje Ethereum nodova za developere

Mnogi nodovi Ethereum mreže već rade na Amazon Web Services. Sada je AWS službeno dodao opciju i upravljat će nodom za vas.

Amazon Web Services (AWS) upravo je olakšao programerima pokretanje Ethereum nodova koristeći njegove usluge u oblaku, dodajući Ethereum blockchain svojim uslugama Amazon Managed Blockchain, stoji u najavi u utorak. To je potez za kojim su dugo tražili mnogi programeri.

Trenutno je oko 57% Ethereum nodova hostirano na uslugama u oblaku, a 40% tih hostiranih čvorova koristi AWS. To implicira da se oko 19% Ethereum čvorova već pokreće na AWS-u.

Ali ovo je prvi put da Amazon nudi vlastitu opciju upravljanja Ethereumom putem svoje blockchain usluge, olakšavajući svima da pokrenu node “za nekoliko minuta”, reklamira tvrtka.

Ovom novom uslugom AWS prijeti ulozi Infure, popularne usluge koja upravlja Ethereum nodova ime kripto tvrtki. (Otkrivanje podataka: Infuru financira ConsenSys, koji također financira urednički neovisni Decrypt). Procjenjuje se da Infura pokreće između 25% i 50% svojih čvorova na AWS-u, prema The Next Web.

Svrha pružanja upravljane softverske usluge je da omogućuje kripto tvrtkama pristup blockchain podacima bez da sami pokreću nodove. Nodoovi zahtijevaju skupu opremu za rad i može biti teško za interakciju. Konkretno, mnoge kripto usluge trebaju pristupiti povijesnim podacima, što zahtijeva pokretanje arhivskog Ethereum čvora - puno veće i složenije verzije njegovog blockchaina.

Amazonova nova opcija Ethereum podržava glavni Ethereum blockchain, zajedno s dvije popularne test mreže (mjesta na kojima programeri mogu eksperimentirati s aplikacijama prije nego što ih pošalju uživo), Rinkeby i Ropsten. (Neke testnet Ethereum tokene na Rinkeby testnet mreži možete dobiti iz slavina poput ove.)

Usluga će automatski nadzirati ispravnost Ethereum nodova i ažurirati ih kad izađe nova nadogradnja za blockchain. Podržavat će aplikacije za decentralizirano financiranje (DeFi), jedan od temeljnih slučajeva upotrebe Ethereuma.

Iako je usluga dostupna u Londonu, Singapuru i Tokiju, dostupna je samo u jednoj regiji na istoku SAD-a (Sjeverna Virginia), koja je jedna od četiri američke regije.

Izvor: Amazon Now Offering to Run Ethereum Nodes for Developers - Decrypt

1 Like