Amazon, IBM, drugi tehnološki velikani pozivaju američku vojsku da prihvati blockchain

Američki istraživački fond Value Technology Foundation objavio je danas izveštaj kreiran da edukuje Ministarstvo odbrane SAD (DoD) o bezbrojnim prednostima blockchaina
tehnologija u svojim naporima na kibernetskoj sigurnosti. Ono što najviše iznenađuje u izvještaju nije cilj, već njegovi brojni ugledni koautori.
image
Među mnogim zaslužnim saradnicima izvještaja su kompanije uključujući IBM, Amazon Web Services, Accenture, Deloitte i CGI Federal, zajedno sa firmama za blok kompanije ConsenSys, SIMBA Chain i Colvin Run Networks.
Izveštaj, jednostavno nazvan „Potencijalna upotreba blokchain tehnologije od strane Ministarstva odbrane SAD-a“, prolazi kroz niz načina na koje bi distribuirana tehnologija knjige mogla koristiti budućim naporima u kibernetičkoj sigurnosti. Naglašava potencijalne prednosti blockchain tehnologije i trenutne upotrebe na drugim mjestima, a zatim predlaže posebne slučajeve upotrebe koji su od interesa za DO.

Na primjer, izvještaj ističe prednosti multifaktorske provjere autentičnosti, kako pametni ugovori mogu pomoći sigurnim komunikacijama za američke svemirske snage i kako bi dijelovi borbenih aviona koji imaju provjeru blok-lanca mogli biti 3D ispisani na nosačima američke mornarice, kako bi se smanjili troškovi i popravke vremena.
Osnivač vrijednosne tehnologije Jason Brett, bivši američki regulator pri Federalnoj korporaciji za osiguranje depozita (FDIC) i bivši ambasador politike za ConsenSys, rekao je o utjecaju toliko velikih kompanija koje su uključene u objavljivanje izvještaja.

„Bilo je zaista neverovatno vidjeti kompanije koje su inače konkurenti rade besprekorno sa idejom kako bolje poboljšati Oružane snage i zadržati ih na prvoj liniji vrhunskog tehnološkog razvoja“, rekao je Brett.

Izvor

1 Like