Altcoini izgubili preko 4 milijarde u market cap-u

U posljednja 24 sata tržište altcoina u dubokom je crvenilu, a neke od glavnih kripto valuta gube od 4 do 10%. Prema ljestvicama na Coin Market Cap-u, altcoin-i su izgubili preko 4 milijarde dolara u kombinovanom market cap-u u posljednja 24 sata.

Među prvih deset kriptovaluta najviše je procentualno izgubio Chainlink (LINK) i pao je za 7,75%. Trenutno LINK se trguje po cijeni od 10,41 dolara s tržišnom kapitalizacijom od preko 4 milijarde dolara. Ostali najveći gubitnici u altcoin prostoru uključuju ETH koji je izgubio 3,28%, XRP je izgubio 4,46%, Binance Coin (BNB) 6,02% i Cardano (ADA) 6,68%.

S druge strane, Bitcoin ( BTC ) pojačava svoju dominaciju. U posljednja 24 sata, Bitcoin je porastao za 2,26% u napadu na sledeću stanicu i to na 12000 američkih dolara. Štaviše, dominacija Bitcoin-a prvi put je porasla iznad 60% u posljednjih mjesec dana.

1 Like

Nažalost, DEFI će unakaziti pravi kripto, kao u ICO doba.

Pitam se samo šta će treće biti?

Ljudima je izgleda u genima urezano da moraju kao “ovce” uletiti u nešto, a da prije toga dobro ne razmisle o čemu se radi.

Najžalije mi ljudi koji su možda i htjeli ući u kripto na normalan način, međutim toliki HYPE oko DEFI ih je skrenuo sa pravog puta, a to je blockchain tehnologija i prave POW/POS kripto valute.

Iskreno, od prvog dana pojavljivanja DEFI, znalo se da će da biti dosta novih koji će izgubiti svoj novac, a neće im biti ni jasno šta se desilo.

Glupo je možda reći, ali ovo je moje mišljenje:

“Hoćemo decentralizovane financije, a nismo se decentralizovali mentalno od fiat valuta”

Žao mi je, ali dok god smo ovoliko centralizovani, nemamo mi šta tražiti, te će se uvijek loše odraziti na Bitcoinu, kao i na Altcoins.

Peace out

DXY/USD index će igrati (kao i svaki put dosad) značajnu ulogu.

Nekontrolisano printanje na startu ‘pandemije’ definitivno uzima svoj danak

Tako da sve dok on nastavlja da slabi ova prošlogodišnja prognoza ima sve više šanse da se realizuje

  1. BTC helvening :heavy_check_mark:
  2. Altcoins breakout :heavy_check_mark:
  3. BTC ATH
  4. Altseason
  5. God help us

Da li smo ušli u treću fazu ili će se sve završiti na prve dvije…vrijeme će pokazati

1 Like