ADVCASH i SKRILL u BiH

Zdravo. Novi sam ovdje tako da zelim sve da vas pozdravim. Pokusao sam naci neka pravila foruma ali nisam uspio, nadam se da ih necu prekrsiti tipa ako se tema ponavlja i slicno s obzirom da sam pretrazivao slicne teme i nasao jednu staru 3 godine tacnije iz 2018 god. https://forum.crypto.ba/t/iq-option-neteller-i-skrill-trade-kupovina-i-tako-to/2111

Mene zanima SKRILL i ADVCASH kako funkcionise u BiH. Tacnije kako sam citao na internetu znam da je nesto SKRILL bio kao zabranjen zbog online kockanja i znam da ne izdaju karticu za nasu drzavu. Zanima me da li se mogu povuci novce sa SKRILL-a na vlastitu VISA karticu koju posjedujem u Intesa banci tj da li oni ili druge banke primaju uplate sa SKRILL-a?
Isto se odnosi pitanje i na ADVCASH s tim sto me jos zanima da li oni izdaju VISA i MASTERCARD kartice za BiH?

Hvala unaprijed i jos jednom se izvinjavam ako sam prekrsio neka pravila s obzirom da sam se tek registrovao. Pozdrav

Pozdrav drug dobro nam došao.

Koliko se sjećam, Skrill je pravio neke probleme pa nije dao da se povlači novac, jer su “naši” odavde iskorištavali to preko kladionica i na neke druge načine zaobilazili poreze i slično.

Ja ti lično ne mogu reći stanje, nadam se da neko od članova može objasniti u čemu je problem sa Skrill sistemom.

:slight_smile:

1 Like

Posljednji put kad sam koristio skrill sjećam se da te u procesu registracije pita da li ćeš karticu koristiti za online kockanje. Ako označiš sa da, probaju testnu transakciju sa online gambling MCC(merchant category code) da provjere da li se transakcija može provesti. Ovakve transakcije bi trebale biti odbijene od strane banaka jer nisu u skladu sa zakonima o igrama na sreću prema kojima je zabranjeno učešće u igrama na steću koje se organizuju van BiH.

Ali koliko mi je poznato, sve mimo online kockanja bi trebalo da radi. Najbolje je registrovati se na njihovoj stranici i otvoriti tiket sa svim pitanjima, svi odgovori su kod njih.

1 Like

Napravio sam ja nalog podavno i isao na opciju da nije za kladjenje. NO Gambling tako nesto. Eh sad mene zanima novce sa skrilla kada povucem na karticu ili bankovni racun da li ce banka primiti te novce ili odbiti ? Recimo Intesa banka je zaustavila primanja sa PayPala narednih 3 mjeseca zbog nekih tehnickih problema i ja bi novce sa paypala prebacio na skrill pa na karticu ali ne znam da li se isplati ako vec nase banke ne primaju novce sa skrilla.
Takodje imam i nesto novca na Skrillu zaradjenog od ranijeg trgovanja na netu (sitno) kojeg nikad nisam podigao

I paypal i skrill i svi ostali koji šalju novac na karticu, to rade pomoću servisa Visa (fastfunds) i MC (moneysend).
Mandatima kartičnih kuća banke su obavezne da prihvataju transakcije inicirane preko ovih servisa, a dodatno su obavezne i učiniti sredstva dostupnima u roku od 30 minuta.
Stoga mislim da ne bi smjelo biti problema prilikom prijema novca na karticu, što se same banke tiče. Ali ako intesa ne može primiti novac sa paypal-a, vjerovatno ne može ni sa skrill-a, jer se koriste isti Visa servisi.

1 Like

Hvala druze puno