4000 RXC Bounty: RXC Discord TipBot ZAVRŠENO!

Ukoliko neko ima zainteresovan da mi pomogne da završimo RXC Discord tip bot javite mi se na ovoj temi.

image

Ustupiću vam vps sa “ruxcryptod” pokrenutim daemon fajlom i podešenim “ruxcrypto.conf” fajlom u kojem se definišu osnovni parametri za RPC pristup ruxcryptod preko ruxcrypto-cli.

Malo sam pregledavao postojeće crypto tip bot kodove, većina ih koristi NodeJS ili Python kod.

Na ovaj način ćete naučiti osnove crypto daemon-a, rpc konekcije i ostale osnovne crypto core tehnologije.

Forkao sam kod od Mynth TipBot za discord i ako želite pomoći da se završi ovaj TipBot ide bounty od 4000 RXC.

https://github.com/Ruxiol/rxctipbot

Ukoliko imate neki drugi kod za koji mislite da će raditi slobodno koristite taj, cilj je da možemo jedni drugima slati RXC unutar Discorda u vidu nagrada ili slično.

Dave Chappelle Help GIF

1 Like

Kapi i kapi znoja nakon dugog niza neuspjelih pokusaja da se bot ozivi ,zahvaljujuci višoj sili i mojoj malenkosti uz textualnu potporu @Rux _a uspjeli smo ga napraviti i popraviti. Nadam se da cemo na daljem razvoju tog istog bota nastaviti raditi, fala!:innocent::sweat_smile::rofl:

1 Like

Eh prvo da pohvalim @Logaut za stručnost oko discord.js koji mu je krv popio na početku, jer nova verzija discord.js koda nije htjela slušati naša naređenja.

Nakon što se to riješilo, sav ushićen mi se javlja i govori EVO GA napokon je ušao bot u Discord, preko invite tokena koji svaki bot mora imati, te možemo pristupiti reprogramiranju istog.

Predstavljamo vam naš Discord TipBot koji se direktno preko RPC konekcije veže za RXC daemon na linuxu i koji bez sekunde kašnjenja izvršava naše naredbe.

image

Kako funkcioniše RXC Tipbot?

Svaki Discord korisnik ima svoj jedinstven ID, kojeg ovaj bot koristi kako bi kreirao accounte na samom wallet.dat te na osnovu tog ID-a je i kreirao accounte.

Interna komanda u kodu kojeg je RXC TipBot koristio za svakog korisnika koji napravi interakciju jeste

./ruxcrypto-cli getnewaddress ( “account” )

Gdje je “account” ID discord korisnika, nakon čega se dobiva jedinstvena RXC adresa kojom može upravljati samo onaj ko ima pristup tom Discord računu sa jedinstvenim ID.

Osnovne komande RXC TipBot:

Osnovna komanda za bot je !rxctip koju kada upišete bot će vam se sam javiti i predstaviti komande pomoću kojih možete dobiti svoju RCX adresu, te ostale komande.

!rxctip - Osnovne komande

!rxctip deposit - Prikaz RXC adrese na koju možete poslati RXC
image

!rxctip balance - Prikaze trenutnog balansa RXC-a na bot računu
image

!rxctip withdraw RXCADRESA SUMA - Na ovaj način povlačite RXC sa bot računa na svoj račun
image

!rxctip @Logaut 4000 - Na ovaj način ćemo poslati 4000 RXC, u kojem dobivate TXid koji se kači direktno na naš novi RXC Explorer https://explorer.crypto.ba/insight
image

!rxctip private @Logaut 4000 - Na ovaj način ćemo privatno poslati 4000 RXC

Nakon što smo uradili test, tako što smo tu noć podijelio preko 1000 RXC svim korisnicima na Discord-u koji su se javili na bilo koji način, uvidjeli smo da svi možemo igrati našu Bingo igru direktno sa discorda te na taj način smo dobili još jedan vid zabave u našoj maloj kripto zajednici.

Još jednom zahvaljujem @Logaut kao članu zajednice, koji je uredno zaslužio nagradu u iznosu od 4000 RXC za izvršen bounty.

Trenutna vrijednost ovog poslanog RXC-a nije velika, oko 35 USDT, ali nikada ne znamo šta nam budućnost donosi pa tako i ovih 4000 RXC-a jednog dana mogu biti fine vrijednosti.

image

Na ovaj način želim da potaknem sve one koji su željni da nešto nauče u Blockchain svijetu, jer siguran sam da je ovo odličan vid edukacije koja će jednog dana dobro doći u svakodnevnom životu Blockchain developera/programera.

Have fun :smiley:

1 Like