29 projekata integrirano je sa Chainlink-om prošlog mjeseca

Decentralizovani oracle provider sada je integriran u 29 projekata samo u oktobru, prema tvitu neslužbenog zagovornika projekta „Link Marine“.

Decentralizirana oracle mreža Chainlinka sigurnosno povezuje blockchain s podacima iz stvarnog svijeta. Ovo vrlo brzo postaje sveprisutni dio ekosistema kriptovaluta, s ukupno 315 integracija projekata do danas - uključujući 74 blockchain-a, 98 projekata decentraliziranog financiranja (DeFi), 23 data provider-a i 44 noda.

Svaka integracija dodatno je ojačala Chainlinkovu tržišnu kapitalizaciju koja je u dvije kratke godine narasla sa 101 na 4275 miliona dolara.

Agoric, decentralizirana platforma za razvoj pametnih ugovora s JavaScriptom, jedna je od najnovijih Chainlinkovih integracija. Projekat je najavio da će mu korištenje Chainlinka omogućiti brži razvoj novih proizvoda a bez stvaranja prilagođenih feedova podataka, što će omogućiti programerima da efikasnije prikupljaju DeFi dap-ove.

Ostali popularni DeFi protokoli poput tržišta sintetičkih sredstava Synthetix i platforme za razmjenu tokena Kyber Network također su se integrirali s Chainlink-om.

Oracle provider proširio se i izvan područja projekata zasnovanih na Ethereumu, svojim integracijama Polkadot i Tezos, te je uspostavio partnerstva i inicijative, poput Swifta, Oracle-a i Google-a.