10.000 taksista u Velikoj Britaniji prihvaćat će kripto plaćanja na Ethereum blockchainu

Partnerstvo između dva pružatelja rješenja za mobilno plaćanje koristit će blockchain kako bi omogućilo taksi kripto plaćanje.


Tvrtka za mobilna plaćanja HIPS i nordijska željeznička taksi platna kuća Payment House udružili su se kako bi kabine u Velikoj Britaniji i Skandinaviji prihvatile kriptovalute preko Ethereum blockchaina, navodi se u najavi od ponedjeljka.

Dogovor znači da 10.000 taksija u Velikoj Britaniji i 20.000 u Skandinaviji može upotrebljavati pristupnik nakon što debitira u beta testu u studenom

Platforma će u početku prihvatiti HIPS-ov trgovački token (MTO), koji se izdaje na Ethereumu pod njegovim ERC-20 standardom, i stablecoin USD Coin (USDC). Podrška za ostale kriptovalute dolazi, stoji u najavi.

“Vjerujemo da su značajke MTO-a usmjerene na potrošače nedostajući dio kripto plaćanja kako bi imao proboj na tržište i masovno usvajanje među glavnim potrošačima”, rekao je John Cavebring, izvršni direktor HIPS-a.

Sustav koji obuhvaća HIPS Merchant Protocol, HMP-gateway platformu i njegov token opisan je kao “rješenje koje, među ostalim, u Ethereum blockchain uvodi koncepte zaštite potrošača iz tradicionalne industrije plaćanja karticama”.

Kripto plaćanja su tu

HIPS sustav pridružuje se mnoštvu rješenja za plaćanje omogućavajući kripto korištenje kao plaćanje za sve, od pretplata na časopis TIME do organskog povrća.

U novembru 2020. PayPal je napravio revolucionarni potez za uvođenje kripto plaćanja u Bitcoin i druge kriptovalute.

Zapravo, protokol koji ima „brzine transakcija gotovo u stvarnom vremenu“ nije izgrađen samo za Ethereum, već i za Solanu, koja je u izjavi opisana kao „nevjerojatno brz javni blok koji može podržati preko 50 000 transakcija u sekundi, ima blok vremena od 400 milisekundi i transakcijski trošak od oko 0,00001 USD. "

Izvor: 10,000 UK Taxis to Take Crypto Payments on Ethereum - Decrypt