ZCoin Lelantus i Rebranding

ZCoin (XZC) je danas najavio pokretanje testnet mreže za Lelantus, protokol privatnosti sljedeće generacije koji je razvio sam Zcoin, a koji predstavlja vrhunac intenzivnog kriptografskog istraživanja i razvoja kako bi se pružilo elegantno, ali moćno rješenje za transakcije koje se ne mogu pratiti. Lelantusova mreža za testiranje pružit će korisnicima priliku da isprobaju novu tehnologiju i pružiti vrijedne povratne informacije dok se projekat priprema za lansiranje mainnet-a do kraja 2020. godine.

Najnoviji Zcoin protokol osigurava povjerljive i anonimne blockchain transakcije svih veličina, s kratkim vremenima provjere. Zasnovan na modificiranoj konstrukciji dokaza one-out-of-many, Lelantus omogućava korisnicima uništavanje coina proizvoljnih iznosa i otkup potpuno novih coina (čak i djelomično) a kojima nisu povezane prethodne istorije transakcija.

Lelantus značajno poboljšava performanse originalnog Zerocoin protokola, istovremeno omogućavajući ključnu funkciju za anonimne transakcije: povjerljivi prijenos proizvoljnih iznosa. Lelantus je trag one-out-of-many dokaza koji su uslijedili nakon toga. Ovaj napredni kriptografski pristup već razmatraju ljudi poput Monera, čije bi predloženo ažuriranje prototipa Triptych iskoristilo mnoge elemente u Lelantusu, uključujući trustless set-up i prikrivene transakcije.

U narednim vestima očekujemo potpuni ribrending Zcoin-a i to već u narednih desetak dana.