Withdraw na račun u banci (SWIFT)

Već dugo vremena pratim ovaj forum ali nisam se niakda registrovo, uglavnom sam čitao rasprave savjete isl.

Prije nekoliko dana odlučim da investiram nesto novca u XRP. Registrovao se na Bitstamp, završio provjeru (jednom me odbili pa pisao na support) uglavnom proslo je i sad sam kao “verified”. PS. Ranije sam imao account na Krakenu ali oni nikada nisu uveli Withdraw na račune koji nisu SEPA, a mi nismo u EU)

Jucer odem u banku (UniCredit d.d.) i napravim uplatu od 200€ na njihov racun u Ljubljani sa svug deviznog racuna u eurima. Danas me zovu iz banke i kazu da je odbijena transakcija ali da nije do njih u Sloveniju ni otisla nego je kod nas odbijena iz razloga: “lokalni zakon zabranjuje trgovinu kriptovalutama”. Ubjedjivo sam se s njima na telefon da to nit je definisano nit zabranjeno u FBiH ali TLDR - nisam nista postigo sad za sad.

Ono sto mene zanima. Evo recimo ja cu ovdje na forumu naci nekoga kome cu uplatiti novac na racun, on meni prebaci BTC. Ja taj BTC pretvorim u XRP na Bitstampu i riješen problem uplate.

Sad me interesuje konkretna situacija: Recimo XRP poraste za 10% i ja hocu da unovčim dio svog profita. Kako da napravim Withdraw novca ako ce banka to odbiti kod nas? TenX sam vidio da preporucuju ovdje na forumu ali ne podržava BiH za vadjenje njihove kartice isl.

Da li neko ima 100% siguran način isplate BTC-a ili bilo koje druge kriptovalute/valute na račun u BiH ili neku karticu koja sigurno može doći u BiH

P.S Kartica ne mora nužno raditi u BiH jer ne bi mi bio problem s tom karticom otici u EU zbog profita, ali mi treba neka koja može doći u BiH?

Probaj paycent, ali nemoj naručiti Mastercard, još ih nisu aktivirali, naruči UPI karticu sa kojom možeš isplaćivati u Hrvatskoj.

Pozdrav svima,

Možete da pokušate sa mjenjačnicom iz Hrvatske.

Uspješno sam isplatio jedan manji iznos 100KM, ali nije problem i za veće iznose uplaćuju na račun u BAM. Tek počinju sa izradom sistema u BiH ali mogu da rade za početak manje transakcije.

+385919812643 Ovo je broj njihovog supporta na Whatsapp-u, mislim da ih možete čak i na viber kontaktirati, dostupni su 24/7 i sve informacije koje vas zanimaju možete da ih pitate.

https://electrocoin.hr/ - njihova stranica

1 Like

I da, zaboravio sam da kažem da im je provizija 3%.

Kontaktirati ću ih sutra u toku dana.

Što se tiče paycent-a koji mi je predložio Crypto.ba - Napravio sam account ali prilikom registracije kad upisem broj mobitela, email i password. Dobijem na email i SMS sa OTP-om koji kada unesem izbaci grešku “Invalid paramteres” iako sam unio ispravan OTP. Pisao sam im na support pa cekam sta ce reci.

Kad budem imao update, napisat cu post. Takodje ako ima još neko nekih solucija za navedeni problem svi odgovori su dobrodošli :smiley:

Nikakva verifikacija nije potrebna za prodaju BTC , a za kupovinu BTC nisam siguran jer to nisam probao.

Uplata prođe brzo, ukoliko je ujutro transakcija završena, novac bude isti dan na računu. Ako ne, onda sledeći dan.

Što se tiče drugih solucija, moguće je otvoriti račun na Bitstampu, rade sa Bih, malo jeste procedura oko verifikacije, ali je moguće.

Već sam gore napisao da sam verifikovan na Bitstampu ali upata iz UniCredit banke se ne može izvršiti jer odbijaju sve sto ima veze sa kriptovalutama. Ako si već uspio napraviti uplatu i isplatu, interesuje me koju banku si koristio za to?

Radio sam samo isplatu na račun u Raiffeisen banci.

Ja radim samo sa svicarskom bankom UBS povucem direktno iz myetherwalleta na UBS bankovni racun legene posle par sati sve uredno.Ako imate nekog od rodbine ili prijatelja u CH da vam pomogne ,odete u banku i otvorite ne rezidenstski racun

1 Like

Od kako BCX ne funkcionise dobro, sve povlacim preko Advanced Cash wallet-a.

Do duse, malo im je veci fee za povlacenje na bankovnu karticu al je zato instant.
Uskoro ce se moci ponovo naruciti kartice od njih pa vise ni sa tim nece biti problema.

Evo link (ref)
http://wallet.advcash.com/referral/bf5b3212-a695-4ccf-abac-acec050039cf

1 Like

Da li je ko isprobao taj Advace Cash ?Jer ako radi za Bosnu,… onda bi to bila najbolja opcija !!! Isplata na viza ili master card,… to bi bilo vrh !

2 Likes

Koristio sam ga pre BCX-a, koristim ga i sada…

Onda je to za sada najbolja opcija za bih ! Ako budu izdavali i tu ADV cash karticu za povlacenje na bankomatima,… to ce biti jos i bolje !!!

Hvala za link !
Nadam se samo da i ovo nece raditi samo mjesec dana pa ugasiti se !!!
Ja bolje od ovoga ne bih trazio nista !

Ja sam ih koristio sve dok BCX nije krenuo sa radom… cak sam imao i njihovu karticu al nas je mastercard banovao, pa su sada izgleda nasli resenje i za nas van SEPA zone. Ne brini se, ovo jako dugo radi i radice. :wink:

1 Like

Ukoliko već dugo niste pročitali ništa “glupo” evo ovo je prava prilika :rofl:

1 Like

https://forum.crypto.ba/t/mogucnost-isplate-kriptovaluta-u-bih-crypto-ba-escrow/3346

1 Like