Vrhunski izvršni direktori Ripple-a traže od saveznog suca da odbaci tužbu SEC-a

Izvršni direktor Ripplea Brad Garlinghouse i izvršni predsjednik Chris Larsen planiraju zatražiti od SEC-a da odbace optužbe.

Svaki izvršni direktor i njihovi pravni timovi podnijeli su odvojena pisma sutkinji Analisi Torres, koja predsjedava slučajem, kako bi istakli razloge koje planiraju podnijeti za podnošenje zahtjeva za odbacivanje.

SEC je podnio tužbu protiv Ripplea krajem prosinca, izjavivši da je XRP vrijednosni papir i optužujući San Francisco platnu tvrtku za prodaju kripto imovine bez odgovarajućeg odobrenja.

Regulatorna agencija također je pokrenula tužbu protiv Garlinghousea i Larsena, tvrdeći da su rukovoditelji igrali značajnu ulogu u pregovorima i odobravanju Rippleove institucionalne prodaje. DIP također kaže da su prilagodili ciljeve prodaje ovisno o cijeni XRP-a.

Garlinghouseovi odvjetnici kažu da slučaj SEC-a predstavlja “regulatorno nedostižno, jednostavno i jasno”. Odvjetnici tvrde da XRP ne pokazuje niti jednu od tradicionalnih karakteristika ugovora o ulaganju, a napominju da su Ministarstvo pravosuđa i Mreža za provedbu financijskih zločina Ministarstva financija (FinCEN) klasificirali XRP kao “virtualnu valutu”.

Primjećuju da je takva klasifikacija zahtijevala od Ripplea da se kontinuirano pridržava propisa protiv pranja novca koji se općenito ne primjenjuju na vrijednosne papire.

Odvjetnici također tvrde da je neprimjereno osobno teretiti Garlinghouse.

Larsenovi odvjetnici kažu da nema osnova za označavanje XRP-a kao vrijednosnog papira, i tvrde da SEC nije pokazao da se bilo koja prodaja Larsenovog XRP-a dogodila u SAD-u.

SEC također ne navodi da je Mr. Larsenove XRP transakcije bile su domaće i stoga u njegovoj nadležnosti …

Larsenov XRP ponuđen je i prodan putem inozemnog proizvođača koji je prodao svoj XRP ‘na digitalnim platformama za trgovanje imovinom sa svjetskim operacijama i kupcima.’ I u mjeri u kojoj se bilo koji dio transakcija dogodio na domaćem tržištu, oni još uvijek nisu u nadležnosti DIP-a jer ‘pretežno stranim.’ "

Izvor: https://dailyhodl.com/2021/03/05/top-ripple-executives-asking-federal-judge-to-dismiss-sec-lawsuit/