Visa: 25% Latinoamerikanaca želi platiti kriptovalutama

COVID-19 promijenio je sve, čak i način na koji ljudi gledaju na kripto. Sada jedan od četvero Latinoamerikanaca želi platiti digitalnom imovinom.

Latinoamerikanci žele kriptovalute, i to ne samo kao živice za inflaciju ili štednju. I oni žele da ih mogu potrošiti.

Nedavno istraživanje Visa podijeljeno s brazilskim medijima otkrilo je da bi 25% svih korisnika kreditnih kartica u Latinskoj Americi željelo eksperimentirati s kriptovalutama ako bi im procesori plaćanja pružili priliku za to.

Treće Visa COVID-19 Consumer Sentiment istraživanje nastojalo je procijeniti potrošačke trendove tijekom zaključavanja. Podaci istraživanja otkrili su da 78% potrošača očekuje korištenje novih tehnologija plaćanja u budućnosti - uključujući kriptovalute.

Većina korisnika (58%) očekuje plaćanje putem društvenih mreža (poput WhatsApp Pay ili WeChat Pay). Mnogi (42%) također očekuju biometrijska plaćanja - transakcije ovjerene putem otisaka prstiju, mrežnice ili prepoznavanja lica.

Kriptovalute su zauzele treće mjesto po važnosti, s 25% korisnika željnih korištenja tehnologije. Digitalna imovina pobijedila je druge tehnologije, poput Interneta stvari s 22% i virtualne / proširene stvarnosti s 10%.

Latinska Amerika već je globalni lider u pogledu usvajanja kriptovaluta. Nedavno istraživanje Chainalysisa otkrilo je da su Venezuela i Kolumbija bile na vrhu svjetske ljestvice na ovom području. Nekoliko startupa i tehnoloških rješenja izraslo je u regiji zahvaljujući korištenju kriptovaluta za olakšavanje doznaka, zajmova i drugih transakcija.

Rješenja za plaćanje također su napredovala u drugim područjima. Na primjer, WhatsApp Pay bio je spreman za pokretanje u Brazilu prije nego što je naišao na pravne probleme u posljednjem trenutku. Venezuela je omogućila i uslugu trenutnog SMS plaćanja i uslugu kripto plaćanja izvan mreže, a pokreti digitalnog plaćanja vrlo su popularni u Kolumbiji.

Mnoge su se navike promijenile tijekom pandemije koronavirusa, a potrošači su se počeli prilagođavati izmijenjenom pejzažu. Upotreba gotovine znatno se smanjila, a povećala se potražnja za beskontaktnim plaćanjima.

Štoviše, zemlje poput Argentine, Kolumbije, Perua, pa čak i Venezuele rade na iskorištavanju blockchain tehnologija u javnim projektima.

U vrijeme krize pojavljuju se prilike, a potresi COVID-a doista mogu pružiti poticaj za kripto plaćanje u regiji.

Izvor: Visa: 25% of Latin Americans Want to Pay With Cryptocurrencies - Decrypt