Promjeni temu: Dan Noć

vDinar, kriptovaluta na našem


#1

Zdravo! Mjesecima sam tražio ovakav forum, konačno sam ga našao. Dugo radim na ovom projektu koji sam već objavio u Februaru, vDinar, kriptovaluta za ljude iz našeg područja. vDinar je imao sjajan početak, hiljade korisnika, no teško su iz našeg regiona, makar program dodijelio postotak kopanja ljudima u potrebi iz “bivše Jugoslavije”. Ipak, razumijem da je to i do mene, jer nisam imao velike mogućnosti objavljivanja projekta našima, makar napisao članke i objave kad tad.

Šta je vDinar?
vDinar je kriptovaluta sa ASIC otpornim algoritmom, vCrypt, namjerno napravljen za vDinar iz koncepta postojećeg algoritma Scrypt:N.
Osim toga, vDinar dodijeli 2% ukupne nagrade kopanja jednoj specijalnoj adresi za donacije. Donacije se mogu koristiti samo u našem regionu i za ljude u potrebi, kao što sam prije rekao. To će, makar korisnici bili iz Balkana ili ne, definisati društvenu korisnost projekta.

Novčanik:

Zajedničko kopanje zahtjeva posebne rudare.
Rudnik (pool):
https://svarog.jugoslaven.com
CPU:


Nvidia:

AMD (još nije gotov, no možete pratiti):

Pretraživač:
https://vdinar.jugoslaven.com/en/explorer

Discord:

Telegram kanal:


Telegram grupa:

Reddit:

Članak za početnike:
https://www.jugoslaven.com/sh/clanak_3.php


#2

kako funkcioniše, po kojoj cijeni se može prodavat i gdje namajnana valuta?


#3

Dobro nam došao, zanimljivo :wink:


#4

Sasvim obična kriptovaluta, ima na zadnjem članku opisa mali “tutorial” za početnike, no je, osim tehničkih promjena, dovoljno slična Bitcoinu.
Može se zamjeniti već na nekim stranicama (JamBTC, Octaex, AllTrade) i peer2peer aplikacijama (Bitsquare), no mislim da je neprofitno da se sada prodaje, jedino možda kupiti za one koji nemaju GPU.

Hvala Crypto.ba!