TRON-ov BitTorrent udružio se sa Huaweijem

Huawei, najveći svjetski proizvođač telekomunikacijske opreme, uvrstio je BitTorrent (BTT); projekat TRON portfelja, na njihovim najnovijim uređajima putem AppGallery.

Četiri aplikacije: BitTorrent, BitTorrent Pro, uTorrent i uTorrent Pro dodane su u Huawei ekosistem putem Huawei Mobile Services. To omogućava preko 3 milijarde Huaweijevih korisnika iz 170 zemalja da pristupe najvećoj i najpopularnijoj decentralizovanoj mreži direktno sa svojih mobilnih uređaja. Ako ste korisnik BitTorrent-a za desktop i imate Huawei Mate 30, Mate 30 Pro, P40, P40 Pro ili P40 Plus uređaj, sada na svom mobilnom telefonu možete uživati u najvećoj distribuiranoj blockchain mreži na svijetu i uslugama razmjene datoteka.

Sa preko 100 miliona aktivnih korisnika i preko 2 milijarde instalacija, BitTorrent je najveća svjetska decentralizirana platforma na svijetu. TRON, jedan od najpopularnijih i najuspješnijih blockchain projekata na svijetu, dodao je BitTorrent u svoj portfelj 2018. godine i započeo postupak integracije BitTorrenta u mrežu TRON, kasnije izdajući BTT token koji pokreće čitav BitTorrent X ekosustav.

Preko 3 milijarde Huaweijevih korisnika iz 170 zemalja sada ima pristup TRON-ovom BitTorrentu, najvećem distribuiranom mrežnom servisu na svijetu.

Huawei je najveći proizvođač telekomunikacijske opreme i prestigao je Apple 2018-te godine i postao drugi najveći proizvođač pametnih telefona. Huawei vjeruje u prihvatanje budućnosti s novim mogućnostima i postavljanje referentnih vrijednosti u industriji.

Inspirirani ovim partnerstvom, TRON i BitTorrent Asia, neovisni tim zajednice TRON iz Singapura, predvode stvaranje novog protokola za povezivanje aplikacija u Huawei ekosustavu sa mrežom TRON putem BTT-a i iskorištavaju potencijal decentraliziranih funkcija poput BTFS-a ( BitTorrent File System ).