Trejdanje - Trade - Trading za početnike

Pozdrav ekipa,
ajmo malo mi početnici koji znamo što je Blockchain tehnologija, koje su njene prednosti i što ona donosi u budućnosti tj.što bi mogla donjeti, a na sve to se vežu i same kriptovalute, no naravno uz to ide i trejdanje ali recimo ja o tome ne znam ništa osim par pojmova o kojima bi trebali znati sve:
TA - tehniča analiza
Candles - svijeća
Indikatori-RSI EMA onda tu imamo Patterni, Volume, Trendline, Support, Resistance, Fibonacci, Elliott wave theory i to je sve što bi trebali jako dobro savladati.
Što mi je bitno za napomenuti meni se ovo čini kao znanstvena fantastika i svi prijedloz su dobro došli.

Ako sam napisao neke gluposti molim da me ispravite!

Znanje nam nitko ne može oduzeti - moj moto :slight_smile:

1 Like

Pozdrav i dobro nam došao.

Možda griješim, ali ako baš ništa ne znaš, najbolje ti je da shvatiš osnovu, a kasnije da proučiš TA i sve što dođe uz nju.

Prvo što bi ti preporučio je da shvatiš šta se desi kad ti kupiš/prodaš nešto na marketu, a to je Buy wall i Sell wall i koja njihova funkcija.

To ćeš najbolje shvatiti, ako se reg npr. na Binance mjenjačnicu, zatim skini njihov App(windows), za početak preporučujem Desktop App, kasnije kad provališ kako to hoda, instaliraš na mobilni uređaj, što će ti olakšati trade u budućnosti (a možda i otežati :smiley: )

Posmatraj malo BUY/SELL nekog tokena koji ima visok Volume (u ovom trenutku možeš pratiti ICX/BTC), kako bi vidio dinamiku kupovine/prodaje.

SELL wall na ICX/BTC je obrnut BUY wall gdje oni koji podese ordere sa najmanjom cijenom prodajnom su prvi odozdo.

image

Npr, ovo je BUY wall na ICX/BTC u kojem možeš vidjeti da je order koji ima najveću cijenu, uvijek na prvom mjestu tj. prvi odozgo.
image

Kad ih zajedno gledaš, možeš vidjeti šta se dešava trenutno, tj količinu u orderima, spread, kao i cijenu.

Zadnja kupljena (bull) ili prodajna (bear) cijena označava zadnju tj trenutnu cijenu nekog tokena.

Kada želiš da podesiš order, nebitno za BUY ili SELL koristiš ovaj dio na app-u

image

Zasad toliko od mene, kad malo shvatiš ovo, onda možeš poslati jedan mali dio kripta na Binance, te započeti neke mini trade kako bi počeo shvatati kako “baratati” orderima.

Zamoliću ostale, da ne spamuju temu, pokušaćemo na neki način dočarati ljudima koji su tek počeli.

Nek vas ne bude sramota reći, ne znam, jer na početku ovo stvarno zna izgledati previše i komplikovano, ali u suštini nije.

2 Likes