Telekomunikacijski gigant A1 omogućio plaćanja kriptovalutama u preko 2500 trgovina u Austriji

Klijenti podružnice A1 Telekoma od sada će moći plaćati kriptovalutama zahvaljujući nedavnoj suradnji s austrijskim poduzećem koje proizvodi procesor za plaćanja, Salamantexom.

Bitcoin i druge kriptovalute podržane su na A1 Payment procesoru

Kompanija je to objavila putem priopćenja za javnost u ponedjeljak, 27. srpnja 2020. U priopćenju stoji da uključivanje kriptovaluta na platnu platformu A1 pruža poduzećima više alternativa za obavljanje platnih transakcija.

Postojeća rješenja plaćanja koja nudi A1 omogućuju korisnicima obavljanje platnih transakcija putem uobičajenih kreditnih kartica kao i online. Dodavanje kriptovaluta poput bitcoin (BTC) , ethera (ETH) i dasha (DASH) znači da korisnici mogu vršiti plaćanje kriptovalutama u preko 2500 trgovina u Austriji.

  • S A1 Payment procesorom poduzeća diljem Austrije imaju koristi od digitalizacije i sve većeg prihvaćanja digitalnih valuta. Naime sada poduzeća sa samo jednim terminalom imaju mogućnost prihvaćanja kriptovaluta uz uobičajene načine plaćanja te su tako optimalno opremljena da udovolje raznolikim potrebama svojih kupaca i korisnika - navodi se u priopćenju.
    Dodavanje mogućnosti kripto-plaćanja omogućeno je suradnjom sa Salamantexom. Trgovci koji prihvaćaju kriptovalute zapravo na svoj račun primaju iznos u eurima jer se kriptovalute u stvarnom vremenu konvertiraju u fiducijarnu valutu. Isto tako, stručno znanje o kriptovalutama nije potrebno, a pretvaranje kriptovalute u fiat valutu na blagajni ne uključuje tečajni rizik.

Velika poduzeća poduzimaju velike korake u digitalizaciji poslovanja

Povećava se broj poduzeća i institucija koje se odlučuju za mogućnost korištenja kriptovaluta kao opcije plaćanja. Tome je kumovala i pojava koronavirusa koja je potaknula poduzeća da krenu prema bezgotovinskim načinima plaćanja kako bi se smanjio fizički kontakt.

Kako su neki izvori izvijestili ovog srpnja, glavna streaming platforma Twitch otkrila je da će korisnici koji pretplatu plaćaju kriptovalutama dobiti 10 posto popusta. Isto tako velika putnička agencija Expedia surađivala je s Travalom kako bi korisnicima omogućila rezervaciju smještaja u hotelima pomoću kriptovaluta.

U lipnju je pak partnerstvo Coca-Cola Amatil i Centrapaya omogućilo stanovnicima Novog Zelanda i Australije kupnju Coca-Cole bitcoinom, a za taj se potez odlučila i e-trgovina Shopify koja je sklopila partnerstvo s kripto payment procesorom Coinpayments .