Sada je u Ethereum 2.0 zaključano preko 4 milijuna ETH

Korisnici su već uložili Ethereum vrijedan više od 11 milijardi dolara kao dio implementacije ETH 2.0 “Phase 0”.

Ukupan iznos Ethereuma (ETH) uloženog na ugovoru o depozitu Ethereum 2.0 premašio je četiri milijuna tokena, vrijednih više od 11 milijardi dolara po trenutnim cijenama, prema platformi kripto metrike CryptoQuant.

Ethereum 2.0 ambiciozan je višegodišnji plan nadogradnje čiji je cilj prebaciti Ethereum blockchain sa svog trenutnog algoritma konsenzusa dokaza o radu (PoW) na algoritam provjere udjela (PoS). To će značajno smanjiti potrošnju energije i zahtjeve za hardverom mreže, što bi potencijalno moglo rezultirati nižim naknadama za transakcije (koje trenutno rastu prema nebu) i većom propusnošću.

Trenutno je ETH 2.0 u prvoj fazi implementacije, nazvanoj “faza 0”. Da bi ga pokrenula krajem 2020. godine, mreži je bilo potrebno preko 16 000 validatora - korisnika koji koriste softver - i 500 000 ETH deponiranih. U početku su se članovi zajednice naizgled ustručavali zaključati svoje novčiće; minimalni prag prijeđen je gotovo u zadnji trenutak prije isteka roka.

Međutim, od tada su priljevi ETH-a u ugovor o depozitu Ethereum 2.0 znatno porasli. Do 4. decembra prošle godine korisnici su zaključali ukupno milijun ETH u ugovoru 2.0 - dvostruko više nego što je bilo potrebno za pokretanje beacon lanca. Ta se brojka samo udvostručila samo 20 dana kasnije, 24. decembra dosegnuvši dva milijuna ETH.

Kontinuirani rast cijena kripto cijena dao je značajan poticaj vrijednosti dolara uloženih ETH. U prosincu je Ethereum trgovao s oko 600 dolara po žetonu, ali je od tada porastao na preko 2.900 dolara, prema platformi za kripto metriku CoinGecko.

Izvor: There is Now Over 4 Million ETH Locked in Ethereum 2.0 - Decrypt

1 Like