Crypto.ba

RXC Organic IDEJA: Promocija kripto valuta na lokalni način!

Pozdrav drugovi i drugarice :smiley:

Došao sam na ideju da probamo na neki lokalni način promovisati RXC Market, tačnije ono što on nudi.

Već dosta puta sa našeg marketa naručujem nekih stvari koje mi se svide, u ovom slučaju domaća jaja od osobe iz istog grada, koji je ponudio ih na RXC Marketu, nakon čega sam sam sebi rekao, a zašto ne bi probali da uradimo promociju ove usluge osobama koje imaju ovakve proizvode, a nemaju znanja niti načina da nauče kako koristiti RXC market i samu RXC kripto valutu.

Domaća kokošija jaja – RXC

Kada sam slučajno proslijedio informaciju prijatelju iz Jelaha, prvo što mi je rekao “ajoj kako bi ja volio da imam nekog u okolini da bi tako zdrave proizvode prodavao za kripto valute”

Tim Robinson Yes GIF by The Lonely Island HOLD MY BEER

Da li imate kakav prijedlog, kako bi lokalno promovisali ovaj način kupovine i prodaje putem RXC kripto valute, tako da prodavač i kupac budu zadovoljni?

Ono što je potrebno da npr. članovi Crypto.ba zajednice pomognu osobama koje su neupućene u ovakav vid trgovine, da nauče prodavače kako objaviti i kako koristiti kripto valute, samim tim dižemo svijest o kripto valutama u okolini.

Ima li ovo smisla ili sam samo polu-nahajpan :smiley:

Na ovaj način možemo promovisati seoski turizam, prodaju organskih proizvoda, kao i samo dizanje svijesti o ovom načinu trgovanja.

2 Likes

Da li taj prodavač jaja HODLa RXC koji dobije ili ga nekako pretvara u FIAT?

1 Like

Pitaj ga sam. :smiley: U pitanju je naš član zajednice iz Sanskog Mosta @zhrch

Pa u tom je i ljepota, prodavač radi šta mu je volja. Da li će on HODL-ati RXC ili ga odmah poslati na Whitebit, zamjeniti za USDT i spustiti USDT na karticu svoju.

Smatram da je potrebno da uradimo obuku tih prodavača, jer pazite uvijek postoji kupac za neku robu.

Evo iskreno sad, ja bi najradije da neko u mojoj blizini prodaje domaće paprike, paradajz i ostalo, ne bi žalio trošiti RXC na to, jer takvi proizvodi često završe u smeću zato što su kvarljivi.

Slobodno predlažite ideje, ja sam za to da svako u svom gradu nađe nekog mlađeg ko ima ovakve proizvode, te mu objasni zašto to nije loša ideja, jer usput će naučiti i shvatiti šta je Blockchain tehnologija.

Maloprije naš član @Toni.Dev je napravio komičan meme :smiley:

Ideja je odlična i ja prvi volontiram da na taj način promovišem i RXC i edukujem o blockchain tehnologiji.

Vidim veliku prepreku u činjenici da prodavačima jaja, voća, povrća i slične robe, treba fiat novac za život, a nije im baš jednostavno pretvoriti RXC koji zarade u FIAT.

Znači da od tog prodavača moramo napraviti crypto-entuzijastu da bi promocija uspjela.

Brainstormajmo malo… možda izrodimo kakav izvodiv plan.

Naravno, nisam ni očekivao da će svaki prodavač reći DAJ MI TO!

Ali ovakav pristup ima logike, jer imamo win-win kombinaciju u kojoj mladi uče neke stvari, susreću se sa kripto valutama, promovišu svoje radove ali zaboravljaš onu jako bitnu stvar vezano za nas RXC market, a to je da niko nije primoran da plaća sa kriptom.

Zato od prvog dana postoji mogućnost plaćanja pri preuzimanju robe sa FIAT novcem, bez naknade sa naše strane, što se prodavač i kupac dogovore ako ne žele kripto :wink:

Zato je i bazna cijena svakog artikla KM, na osnovu kojeg se računa kurs prema kripto valutama u tom trenutku, gdje prodavač može navesti u napomeni, SAMO KM.

image

:slight_smile:

Vec neko vrijeme se bavim SEOom i ucim od naseg Nedima Šabića (za digitalne marketare veoma poznato ime), pa mogu dati neke prijedloge.

Iako je ovo crypto community, mislim da sa marketom treba ići sire. Jest da se time ulazi u borbu sa jednim olx-om, ali se također razlikuje po mogućnosti da se roba plati u domacoj crypto valuti. Možda odabrati nekoliko niša i na njih se fokusirati.

Sto se tiče privlačenja ljudi, to na prvom mjestu dobrim contentom uraditi. Treba ljudima objasniti da se ne trebaju bojati kripto valuta, a poznajem ih dosta takvih.

Problem predstavlja i to da nije jednostavno pretvoriti RXC u KM, a KM nam svima treba da placamo hranu i racune.

Detaljniji uvid mogu dati kad budem za laptopom, jer ne mogu puno toga s moba uraditi.

1 Like

Hvala na insights :slight_smile:

Nama i nije cilj da ulazimo u neke borbe sa nekim, jer početni cilj jeste bio da omogućnim našim kriptašima da imaju gdje razmjeniti robu a da ih to ne košta ništa, u cilju same promocije kripto valuta.

Kao što sam naveo, ljudi mogu kupovati i prodavati kao na OLX-u, znači bez kripta, ali ako ste me shvatili od prvog dana želim promociju kripto valuta.

Što se tiče zamjene RXC-a u KM, to će biti još lakše jer nas do kraja godine listira BCX.ba, na kojem ćete moći prodati RXC za KM bez ikakvih problema,

Trenutni način RXC u KM je isto tako jako jednostavan, baš ta “caka” treba da pogura ljude da upoznaju kako se kripto valuta konvertuje u fiat valute i obrnuto :slight_smile:

Još jednom, hvala ti na podršci, jer RXC Market može uspjeti samo ako se mi svi udružimo i lagano radimo na svim aspektima.

Community zna, kada sam prije 2 godine napravio RXC market (v1), šta je bio cilj… jako jednostavno, imaš nešto da prodaš za kripto valutu? idi na RXC Market.

1 Like

Svakako, tu sam da pomognem, koliko mi vrijeme to dozvoli.
Off topic, sto se bcx.ba tiče, nije bas da mi se svidja njihov način rada, jer vise liči na lihvarenje. Imao sam ETH tamo, ali su postavili tako visok prag za povlačenje novca i za isplatu u KM da bi ja njima trebao dodatno platiti da isplatim sebi. To je prebezobrazno.

E da. Totalno sam zaboravio da rxcmarket to može. Onda nema tehničke zapreke. Samo promocija :slight_smile:

1 Like

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF