RXC Giveaway: Prva mjenjačnica

RVy7rzWL3ru1QMxwbLTmzL8KM9wFQfjBSg

1 Like

Svim korisnicima koji su do sada dostavili adrese sa mjenjačnice, te dobili svoj RXC, slobodno pitajte ukoliko vam nešto nije jasno, zato sam i započeo ovo.

Da li su vam jasni buy i sell zidovi na kojem se vidi dosta toga ukoliko znate šta gledate :slight_smile:

Kao što vidite, imamo dva zida na kojem su “orderi” definisani od strane prodavača (lijevo-crveno) i kupaca (desno-zeleno).

Ono što mnogima nije jasno kako nešto ima vrijednost, nebitno da li je to BTC, ili naš shitcoin RXC :smiley:

Svako od vas koji su dobili 2 RXC na svoj balans, mogu podesiti “order” po svojoj volji, tj. da prodaju svoj RXC po cijeni koju vi želite, te ako potraznja bude veća od ponude, vaš order će vjerovatno biti ispunjen.

Šta se dešava trenutno na zidovima RXC-a, imamo lijevo rudare koji su kopali, i koji su stavili da prodaju RXC od 0.0239 USDT do 0.0248 USDT po 1 RXC.

Od par osoba koje su rudarile RXC od prvog dana, par njih je reklo da postavilo ordere od 0.1$ sve do 1$, što je njihova odluka i volja. Trenutno mjenjačnica prikazuje 7. pozicija ordera, gdje su orderi postavljeni visoko tu, ali se ne vide dok se ne ispune niži orderi.

Prednost u prodaji imaju “orderi” koji su stavili najnižu cijenu, te se njihovi orderi moraju ispoštovati ako neko krene kupovinu, osim u slučaju da neko postavi novi order sa sa nižom cijenom.

Dok sa druge strane, tj. sa desne strane imamo zid kupaca koji žele kupiti RXC ali po njihovim uvjetima tj. cijenom.

Prednost u kupovini imaju “orderi” koji su stavili najveću cijenu, te se njihovi orderi moraju ispoštovati ako neko krene prodavati, osim u slučaju da neko postavi novi order sa sa višom cijenom cijenom.

Napomena: ordere koje ste postavili, te su se pojavili na BUY/SELL zidovima, možete u svaka doba otkazati “order” kako bi prepravili cijenu.

image

Razlika između prve prodajne i prve kupovne cijene se zove “spread” u berzanskoj terminologiji, gdje je trenutni spread 0.0124 USDT (0.0239 - 0.01150).

Šta bi se desilo kada bi sad neko uzeo npr. 200 USDT i krenuo kupovati sve sa lijeve strane, obratite paznju na količinu više nego na cijenu ordera. Cijena bi instantno skočila do 0.0248 USDT po 1 RXC.

Gdje bi mogli kupiti 7723 RXC za 190$, pod uslovom da neko ne podesi još ordera na tim cijenama.

Isto tako, situacija u kojoj bi neko sada prodao RXC po cijeni od 0.01 USDT, mogao bi samo prodati cca 230 RXC i srušio bi cijenu do 0.0009 USDT, i zaradio maximalno 217 USDT$.

Što znači, zadnja prodajna ili kupovna cijena diktira trenutnu cijenu nečega, u ovom slučaju RXC-a.

Gledajte buy i sell wall kao dvije grupe ljudi koji jedni drugima prodaju tj, kupuju, te iz grupe koja kupuje, prednost ima onaj “order” koji daje najveću cijenu. Dok sa druge strane, osobe koje prodaju, prednost imaju “orderi” koji nude najnižu cijenu po 1 RXC.

Postoji puno još osnovnih faktora koje bi svakom preporučio da nauči, jer samim shvatanjem o čemu se radi, postajete više svijesni šta se dešava u financijskom svijetu berzi.

Slobodno pitajte ukoliko vam nešto nije jasno, rado ću vam pomoći ono što znam. A što ne znam, imamo uvijek nekog u community ko je pun znanja o berzama, te će rado to podijeliti sa vama.

Za one koji još nisu zatražili besplatnih 2. RXC kako bi probali trgovinu, slobodno se registrujte preko linka ispod, te mi dostavite vašu RXC depozit adresu na mjenjačnici

Loading...

Napomena: 2 RXC koja imate na balansu, možete prodavati i u dijelovima, npr 0.1 RXC ili 0.05 RXC. Te ukoliko vam bude potrebno još 2 RXC slobodno se javite.

Have fun!

Rux, Crypto.ba

2 Likes

RSebyQW5F9YVCSm5ZP5ARgkmNnNHwwX6ZJ

1 Like

RFFYyS8sA7Zsq5a8R62MbeM3Wfp3LS7zX5

1 Like

RChaB8AMBdsC5dSBgLcyRaYX3F3kTtAqwK

1 Like

RQSJk1vPwP6J53RiSmcJboYwnRzRSDnDg4

1 Like

RBFsnsZbeNxcConrHMD5QybSmR9rd7iKu2

1 Like

REMLbWqD3LfasyjnKZavoBRetL8S82VM3G

1 Like

Poslano svima do sada, ukoliko nekome nije jasno šta dalje, slobodno se javite :slight_smile:

Koristite printscreen kako bi prikazali gdje je problem, preporučujem lightshot sa kojim kliknete “prntscreen” na tastaturi, označite šta trebate i paste ovdje :slight_smile:

RYKGooZsxhUBWmbPqvwY7D2BCFoRenqNJh

1 Like

RTNUyAKTBSJ8RWuTceqBA7o1k6keYVx4Bb

1 Like

Novi redizajn KuangEX, stvarno lijepo urađeno.

Pridružite nam se
https://www.kuangex.com/member/register?inviteCode=10004809

1 Like

Pridružio se

Nebi lose bilo ako bi se mogla osmisliti ili iskoristiti kakva postojeca jednostavna igrica gdje bi coin cirkulisao,gdje bi se ulagao coin i gdje bi nagrada bila coin.
Trebale bi biti opcije depozita,isplate,kupovine i donacije. Generalno mislim da bi ovo bilo dobro i za edukaciju kroz igru i za rudare i za sve ostalo. Samo kao prijedlog.LP

1 Like

Već na tome radim… RXC play je u developingu :wink:

RXC ce biti default valuta, a onda ako budemo imali da pokrijemo bankroll ubacicemo i ostale.

evo sneek preview

Meni najdraža trenutno je “mine” :smiley:

Mada i dice izgleda sick, da vidiš kad prebacim iz DEV mode u PROD, jao koja brzina…

Trenutno je sve u CLOSED BETA fazi, nas 5-6 testiramo sve, a ubrzo ću pustiti i ostale koji budu zainteresovani da testiramo dok sve ne bude kako treba

1 Like

RJ3FZV7dfALzAdBuLWq1cLKkLwSXPmY98s

1 Like

Evo moja adresa: RLHCDM2bobTYdijmGgkdobQS7AJ1nA6MSg

Hvala puno Ekipa!

1 Like

Zamoliću sve korisnike koji imaju sredstva na KuangEX, da ista povuku na svoje digitalne novčanike najkasnije do 20.02.2021.

Bez brige, nije u pitanju exit scam ili slično, sredstva možete povući bez problema.

Mjenjačnica na kojoj se RXC mogao kupiti ali i prodati, će ubrzo se gasiti zbog troškova koje ne mogu izdržati.

Shvatam možda da vam je neugodno zbog ovoga, ali ovakve stvari se dešavaju često pogotovo na "divljim mjenjačnicama.

Ukoliko niste spremni da instalirate RXC QT Digitalni novčanik, možete privremeno koristiti online digitalni novčanik na https://wallet.crypto.ba

Ukoliko vam i ta mogućnost predstavlja problem, zatražite od mene privremenu adresu na koju ćete poslati balans.

Najbitnije u svemu ovome da povučete svoja sredstva na sigurno, dok pri tome ganjamo drugu mjenjačnicu za RXC.

Ali naravno poznavajući nas, nema odmora dok traje obnova :slight_smile:

Već smo aplicirali na mjenjačnicu koja je jedno x10 puta jača od KuangEX tako da ne brinem za budućnost trgovanja RXC-a.

Kako bi pomogli listiranju na novoj mjenjačnici posjetite

Iskreno, odziv preko mog refferal linka je impresivan! svaka čast!