Raste popularnost bitcoin bankomata diljem svijeta

Broj bitcoin bankomata porastao je za 70 posto. Samo prošle godine postavljeno je preko 3100 ‘kriptomata‘ diljem svijeta

Broj bitcoin bankomata diljem svijeta znatno je porastao tijekom prošle godine, kada je postavljeno preko 3100 ‘kriptomata’ diljem svijeta, što upućuje na sve veći interes za kriptovalute.

Popularnost kriptomata je u porastu

Budući da potražnja za ovom vrstom imovine i dalje raste, bitcoin bankomati, poznati i kao BTM , polako ali sigurno pojavljuju se svugdje u svijetu. Podaci otkrivaju da je tijekom protekle godine broj ‘kriptomata’ u svijetu porastao preko 70 posto.

Do sada je postavljeno više od 7600 ‘kriptomata’ diljem svijeta, koji pružaju potrošačima jednostavan način kupnje i prodaje njihovih bitcoina.

Čak je i Nigerija, o čemu smo pisali ranije, postavila svoj prvi bitcoin bankomat prošlog mjeseca kao odgovor na sve veće zanimanje i prihvaćanje blockchain tehnologije u zemlji. Blockstale BTM , poduzeće koje stoji iza bankomata za prodaju bitcoina u afričkoj državi, želi distribuirati još 30 novih BTM-ova diljem zemlje, a sve kako bi Nigerija postala afrička država s najvećim brojem BTM-ova.

SAD predvodi na ljestvici

I dok na Afriku opada tek manje od 1 posto svih BTM-ova postavljenih po svijetu, zapad nastavlja voditi na ljestvici s više od 80 posto postavljenih ‘kriptomata’.

SAD ima više od 5000 postavljenih bitcoin bankomata diljem zemlje, a mnogi operateri prijavljuju značajno povećanje broja transakcija, što znači da ih u tome nije spriječio ni koronavirus, a ni karantena.

Tijekom vremena bitcoin bankomati su osjetili rast popularnosti, a ona je na neki način povezana i s Google pretragama u kojima se najčešće našao bitcoin, što nas dovodi do jasne slike o sve većoj potražnji za vodećom kriptovalutom.

3 Likes