Prva velika banka nudi bogatim klijentima investiranje u bitkoin

Morgan Stenli postao je prva velika banka u SAD koja svojim bogatim klijentima nudi pristup bitkoin fondovima, saznaje CNBC.
Ova investiciona banka, gigant koji upravlja sa četiri biliona dolara aktive svojih klijenata, rekla je u sredu svojim finansijskim savetnicima u internom dokumentu da uvodi pristup do tri fonda koji omogućavaju posedovanje bitkoina, prenose ljudi upoznati sa situacijom, piše CNBC.
Na ovakav potez, značajan korak u prihvatanju bitkoina kao vrste aktive, Morgan Stenli se odlučio nakon što su klijenti zahtevali pristup toj kriptovaluti, naveli su izvori koji su zahtevali anonimnost jer su izneli detalje internog dokumenta banke.

Rast bitkoina prošle i ove godine izvršio je pritisak na firme sa Volstrita da razmatraju poslovanje i sa tom vrstom aktive.

Ali, bar za sada, banka dozvoljava samo svojim bogatijim klijentima pristup toj volatilnoj aktivi – smatra da je to odgovarajuće samo za ljude sa “visokom tolerancijom na rizik” čije kompanije imaju najmanje dva miliona dolara vrednu aktivu.