Problemi s kupovinom kriptovaluta

Lijep pozdrav svima!

Želio bih s vama podijeliti sljedeću situaciju pa me zanima da li je netko imao slična ili identična iskustva. Naime, bavim se trgovanjem kriptovaluta približno godinu dana i do sada sam sve transakcije obavljao putem platforme Binance i to sa Mastercard karticom koja mi je izdana u UniCredit banci (filijala Mostar). Sve je funkcioniralo normalno do jučer, kada sam htio iskoristiti “sniženje” na kripto tržištu. Prilikom stiska na opciju za potvrdu plaćanja, moja transakcija je odbijena od strane banke i ponuđena mi je opcija “deposit” kao alternativa, međutim ni ona nije urodila plodom.

Mislio sam da je Unicredit banka pouzdana kada je u pitanju trgovina kriptovalutama, ali izgleda da se i ona odlučila na opciju da kupovinu istih blokira. Što mi predlažete kao alternativu? Meni je trenutno u glavi da otvorim račun u drugoj banci, ali nisam siguran koja banka neće kroz određeni period postupiti isto kao i UniCredit.

Pozdrav.

Naime, ovo nema veze sa pouzdanošću banke, činjenica jeste da je UniCredit najgora banka kada je kripto u pitanju.

Provjeri samo ove linkove

Mislim da će ti biti jasno da oni nisu baš “crypto friendly”.

Ono što me iskreno zabrinulo jeste da sam dobio podatak da Nova Banka, koja nije nikada branila uplate za inostranstvo, počela isto raditi.

Imaš opciju da pošalješ sredstva na BCX.ba i zatim isplatiš sebi na banku, a druga opcija je Escrow sistem preko foruma.

1 Like

Hvala ti puno na odgovoru, svakako ću provjeriti linkove. LP

1 Like

evo ti nasa unikredit banka ,ja sam jos jucer zvao zenu da odobri transakciju ali nema govora ,ne mozes sa njom ni pricati oko toga al eto :confused:

1 Like

imas 50 nacina kako da kupis kripto bez nasih banaka.

Wise, skrill, payooner, paypall / paxful.com. Sve 100% legalno.

1 Like

Da li si siguran da se može sa paypall kupiti ?

dodatno ,naravno moras samo pronaci povjerljivog prodavaca koji supporta paypal, to nisam gledao.

Evo ovo mi je na prvu izbacilo:

Koliko sam znao mogu se povuci pare pa su svi izbjegavali paypall, odnosno da ponisli slanje kad primi usdt… ispravite me ako gresim i ako je doslo do korekcije kakve

2 Likes

Ako nekog interesuje ovo zaista radi
Na 500usdt paypall ti uzme dodatno jos 21,32usd
Od tog lika kojeg uzimas tih 500usdt dobijes oko 430usdt
I dok posaljes sa ovog paxfull 5usd je fee, kad se sve zabere i oduzme
Dao si oko 521usd dobio si oko 422usdt
Na naškom dao si oko 1011km dobio si 800 et :grin::sweat_smile:

ma da, vjerovatno se ne isplati sa paypal. Ali npr wise ili neki drugi servis koji ima podrzava ACH transfer fee je ja mislim 0 ili skroz mali.

Ali ovo ima smisla jedino ako dobivas pare izvana na neki servis, payooner ,wise ili slicno. U ostalim slucajevima najbolje naci nekog na forumu da kupis direktno.