Portabl Aplikacije

Portabl aplikacije su lagane verzije aplikacija - bilo veličine, funkcionalnosti ili oboje - koje ne koriste instalacijski program. One mogu biti vrlo korisne jer su izvršne datoteke i sve datoteke povezane s njihovim radom sadrže se u jednoj mapi, što znači da ih možete pokretati izravno s USB fleša ili mape u oblaku sinhronizirane na više računara. Prijenosne aplikacije ne mijenjaju Windowsov registar niti ostavljaju iza sebe konfiguracijske datoteke na glavnom računaru. Ovo je posebno korisno u situacijama kada možda nemate administrativna prava za instaliranje softvera, na javne računare u biblioteci, na univerzitetu ili na poslu.

Iako nam pametni telefoni omogućavaju da budemo produktivni u pokretu kada je to potrebno, to nije uvijek tako glamurozno koliko zvuči. Možda je tehnički moguće raditi stvari poput editovanja dokumenata, editovanja fotografija ili uređivanja nekog koda zahvaljujući izobilju mobilnih aplikacija na tržištu, ali smo najučinkovitiji kada imamo pravi alat za posao, a često je taj alat upravo računar.

Laptop je logično rješenje do kojeg će većina korisnika doći u smislu fleksibilnosti, ali jeste li znali da možete učinkovito nositi sveobuhvatan paket softvera za produktivnost, korisne alate, medijske playere, pa čak i igre sa netaknutim korisničkim podešavanjima i koristiti ih na gotovo bilo kom računaru ?

Portabl aplikacije dostupne su kao samostalna rješenja - što znači da ugrabite samo ona koja su vam potrebna - ili kao dio veće platforme ili paketa aplikacija koji nude niz softvera za odabir.

Ideja ovog članka je istaknuti najbolje samostalne aplikacije u raznim kategorijama. Linkovi najtraženijih aplikacija :

1 Like