Pomoc u zaobilazenju bcx.ba

Pozdrav svima. Novi sam tu, ne znam puno o kriptovalutama. Međutim nisam glup lik. Imam racun na BCX vec par mjeseci ali ovih dana mi je zatrebalo da uplatim neke pare na poker sajt. Najlaksi nacin je iz BIH. Odem na BCX i malo hajde da se upoznam sa stranicom, da postavim par pitanja. Pa covjece to je katastrofa. Prvo sto im ona podrska moro sam 196 puta pisat jednu poruku jer sam konstantno bivao izlogovan dok je napisem, a poslje kad sam kopirao, trebalo mi je bar pola sata i 10 puta ponovo pisanje poruke dok nisam skontao da je problem u upitniku.
Međutim NAJVECI PROBLEM su mi te provizije, koje su cini mi se pisane u vrijeme kad je bitcoin bio 5000 KM pa ih ovi nisu mijenjali, ili ja to uopste nista dobro nisam shvatio.

Uglavnom, zelio bih da zamolim, da apelujem na nekog ovdje inteligentnog, iskusnog i sa nesrecom da se rodi u ovoj zaostaloj i blokiranoj drazvi, da nam svima napise kako da na najlaksi nacin 100-200-300 maraka pretvorimo u kriptovalutu (meni konkretno bitcoin) na nekom od walleta, i da se u tom procesu izuzme Bosna sto je vise moguce. Znam da moram ici preko neke nase banke ali ako je ikako moguce da ti walleti, adrese, sta vec, nemaju nikakve veze sa BIH jer ovdje nista nije normalno. Meni iskreno ne treba ni da isplacujem te bitcoine, jer ako sam dobro ukopco ja sa walleta ako imam btc mogu naruciti neke proizvode online i da mi dodju kuci na adresu. Ako treba nek mi stoje i 20 godina u tom novcaniku dok se ovdje nesto ne odblokira.

Procitao sam ovu temu, https://forum.crypto.ba/t/kupujem-650-usdt/6188 . Pa ako je moguce ovako nesto da se obavi uz pomoc trece osobe- admina nekog. Uzeo bih btca koliko izadje za 200, a platio bih malo vise ako treba.

2 Likes

Naravno, escrow je spreman

Zdravo @hesojam . Nazalost, vec sam nasao prodavca, ako ste mislili da meni prodate USDT.
Bolje napravite novu temu uz obracanje paznje na Nova pravila za ESCROW trgovinu :))

I da, mozete pogledati moju objavu za detaljno objasnjenje Kako kupiti kriptovalute na forumu Crypto.ba bez provizije - lično iskustvo - preporuka

2 Likes

Ajoj brate nit hocu uzimat USDT, nit sam se obraco tebi. Da si procito vidio bi da mi treba btca za 200 KM, a tu temu sam naveo samo kao primjer kako bi mi odgovaralo da se obavi transakcija.

1 Like

Pa zar tebi nije jasno zbog čega furamo USDT?

Kad se kupuje npr BTC, dok se dogovori cijena, oscilacije mogu biti pofine, te uvijek ispadnu komplikacije tipa “joj de strpi se pao/skocio BTC”
Plus gdje su naknade mreže, ovako plaćamo max 1 USDT nebitno koliko se šalje.

Ovako se fixiramo, ne brine niko o oscilacijama, a na to sve, zamjeniti USDT u BTC je lakse nego napiti se vode iz česme.

2 Likes

Citao sam ja sta si ti pisao, ali ocigledno mi nije poslo za rukom da te razumijem.
A da si ti citao forum, shvatio bi koje su ti opcije i zasto se radi kako se radi.
Pokusao sam da pomognem koliko mogu.
Srecno svakako :+1:

1 Like

Eh pa dobro onda cu tako i uradit. Jel mozes samo da mi kazes gdje mi je najbolje da napravim wallet za tu svrhu ili sta je vec najbolje, posto na ovom gdje sam napravio izgleda da postoje samo btc i btc cash.

Može, preporučujem npr WhiteBIT mjenjačnicu, jer je najmanje komplikovana, Binance je već prekucao i počeo implementirati stvari koje mi normalni korisnici nikada necemo koristiti.

Evo ti REFF link moj od WhiteBIT, kad se registruješ, moćeš raditi depozit USDT-a u svim mrežama, u ovom slučaju TRC20 (tron mreža).

Još nešto, kad se registruješ na WhiteBIT proslijedi mi svoju RXC adresu da ti pošaljem malo RXC-a nek se nađe.

1 Like