NYDIG 'pojednostavljuje' kupovinu bitcoina od američkih banaka

Novo partnerstvo NYDIG-a s FIS-om omogućit će američkim bankama da svojim kupcima ponude mogućnost kupovine, prodaje i držanja Bitcoina.

New York Digital Investment Group (NYDIG) udružio se s fintech gigantom Fidelity National Information Services (FIS) kako bi omogućio bankama u SAD-u da ponude svojim klijentima mogućnost kupovine, prodaje i držanja Bitcoina putem njihovih postojećih računa. Dvije kompanije očekuju da će ovo rješenje “prvo u industriji” biti dostupno u narednim mjesecima.

“Ono što radimo je da svakodnevnim Amerikancima i korporacijama pojednostavimo mogućnost kupovine bitcoina putem njihovih postojećih odnosa s bankama”, rekao je za CNBC Patrick Sells, šef bankarskih rješenja u NYDIG-u.

Zbog partnerstva će FIS pružiti korisničko sučelje za usluge trgovanja bitcoinima putem svoje mobilne aplikacije Digital One, dok će se NYDIG, podružnica upravitelja imovine sa sjedištem u New Yorku Stone Ridge, pobrinuti za skrbništvo i izvršenje trgovine. Pored toga, FIS Ventures, podružnica FIS-a, uložila je neotkriveni iznos u NYDIG.

Od mjenjačnica do banaka

Trenutno oni Amerikanci koji žele kupiti Bitcoin mogu to učiniti putem razmjene kripto valuta poput Coinbase ili Kraken, kripto aplikacija kao što su Robinhood i Square, a najnovije i putem PayPal-a.

Iako tradicionalne banke svojim klijentima još nisu ponudile usluge s omogućenim Bitcoin-om, situacija se mijenja, a financijske institucije počinju istraživati ​​mogućnost dodavanja usluga kriptovaluta za svoje klijente.

Prema Yan Zhaou, predsjedniku NYDIG-a, banke vide kako njihovi klijenti šalju velike količine na berze kriptovaluta i žele dio kolača.

“Ovo nisu samo banke koje misle da njihovi klijenti žele Bitcoin, oni kažu ‘Moramo to učiniti jer vidimo podatke’”, rekao je Zhao.

Još je jedan problem, kaže Zhao, taj što su velike banke uglavnom usmjerene na institucionalne investitore, ograničavajući pristup kripto za stanovništvo. Prošlog mjeseca, Morgan Stanley rekao je da će omogućiti određenim uzajamnim fondovima da investiraju “posredno” u Bitcoin putem Bitcoin fjučersa podmirenih u gotovini i Bitcoin Trust-a u sivim tonovima, dok multinacionalna investicijska banka Goldman Sachs navodno želi svojim klijentima ponuditi Bitcoin i drugu digitalnu imovinu u narednim mjesecima.

“Većina ljudi ne može ulagati u stvari u koje institucionalni investitori moraju ulagati,” rekao je Zhao. “Budući da se Bitcoin putem vaše banke može kupiti sa samo 1 USD, sada imate atraktivno sredstvo koje može biti u vlasništvu bilo koga u bilo kojem iznosu.”

Trenutno je NYDIG u pregovorima s nekoliko glavnih američkih banaka. Međutim, kako detaljno navodi Sells, stotine manjih banaka u cijeloj zemlji već su uključene u program. Jedna od njih je Suncrest, kalifornijska zajednička banka sa samo sedam poslovnica.

Ostali planovi NYDIG-a uključuju lansiranje nagrada za debitne kartice koje se isplaćuju u Bitcoin-u, kao i novu vrstu FDIC osiguranih bankovnih računa koji bi plaćali kamate u kriptovalutama.

Izvori:

https://twitter.com/NYDIG_BTC/status/1389922164376231936?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1389922164376231936|twgr^|twcon^s1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fdecrypt.co%2F69968%2Fnydig-making-it-simple-to-buy-bitcoin-from-u-s-banks

1 Like