New York bi mogao zaustaviti rudarstvo bitkoina tri godine zbog klimatskih razloga

Predlog zakona predložen u New Yorku zaustavio bi rudarstvo bitkoina dok se njegov utjecaj na okoliš ne može u potpunosti razumjeti.

Predloženi zakon predviđa zaustavljanje rudarstva bitcoina u državi New York na tri godine kako bi se pravilno procijenio utjecaj industrije na okoliš.

Zakon o senatu New Yorka 6486 predložio je senator Kevin Parker (D) Odboru za zaštitu okoliša državnog senata ranije ove sedmice. Nacrt zakona - ako bude odobren - omogućit će rad centra za rudarenje bitcoina tek nakon potpune revizije utjecaja industrije na okoliš.

“Centri za rudarenje kriptovaluta industrija su koja se širi u državi New York”, navodi se u prijedlogu zakona, napominjući da se često nalaze u “umirovljenim ili preuređenim elektranama na fosilna goriva”.

Pored senatora Kevina Parkera (D), račun sufinancira i senator Rachel May (D).

Ako Senatski odbor za zaštitu okoliša odobri zakon, on i dalje mora proslijediti Senat prije nego što bude dostavljen guverneru Cuomou, koji će imati konačnu prijavu da li je zakon potpisan ili ne.

Šta će se dogoditi ako račun postane zakon?

Ako se guverner potpiše s računom - ako i kada stigne do njegovog stola, to će signalizirati jednu od najvažnijih odluka protiv industrije rudarstva bitcoina u trenutnom obliku.

Drugdje u svijetu rudarstvo bitcoina već je naišlo na pravne probleme zbog utjecaja na okoliš. Primjerice, u kineskoj Unutarnjoj Mongoliji, regionalna vlada je najavila da će početkom ove godine zabraniti sve rude bitkoina na tom području. Mjere su dio širih klimatskih obaveza Kine, koje uključuju najveće emisije ugljenika do 2030. godine.

Međutim, u New Yorku je rudarstvo bitcoina u porastu, jer su umirovljene elektrane pretvorene u rudarske centre za bitcoin. Jedan od takvih primjera je Greenidge Generation LLC, rudarsko i energetsko postrojenje u Dresdenu, New York. Prema najavi ranije ove godine, kompanija očekuje da će biti uvrštena na listu Nasdaq u Q3 spajanjem sa Support.com.

Sve veća zabrinutost

Rudarstvo bitcoina je energetski intenzivan posao. Kako bi stvorili više Bitcoina, neki od najmoćnijih svjetskih računara izvode složene proračune koji troše puno energije.

Iako neka industrija rudarstva bitkoina koristi obnovljivu energiju - 39%, prema Univerzitetu Cambridge - većina se industrije i dalje oslanja na fosilna goriva.

Rezultat toga je industrija čija je godišnja potrošnja energije ekvivalentna zemlji poput Argentine, a otisak ugljika uglavnom odgovara 61 milijardi funti sagorjelog ugljena. I sa dosadašnjim zapisima, njujorški zakonodavci su to primijetili.

“Nastavak i proširenje rada centara za rudarenje kripto valuta uvelike će povećati količinu potrošnje energije u državi New York i opravdano je vjerovati da će povezane emisije stakleničkih plinova nepopravljivo naštetiti poštivanju CLCPA u suprotnosti s državnim zakonom”, račun dodaje.

Izvor: https://decrypt.co/69930/new-york-may-halt-bitcoin-mining-for-three-years-over-climate-concerns

Samo se čekalo kad će se ovi “klimatski savjetnici” umješati :smile:

2 Likes

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF