Najveća Turska banka sada radi sa Binance

Binance se udružio s jednom od najvećih banaka u Turskoj, Akbank, koja omogućuje klijentima depozit i povlačenje turske lire.

Binance je danas najavio partnerstvo sa jednom od najvećih banaka u Turskoj, Akbank. Klijenti Binancea mogu pomoću banke da deponuju i povuku tursku liru.

Kupovina kriptovaluta s turskom lirom već je moguća kroz partnerstva s kompanijama poput Simplexa i Coinala, ali partnerstvo s Akbank sada turskim klijentima omogućava bankarstvo na Binanceu “s najpovoljnijim naknadama u Turskoj”.

„Kao dio naše misije da nastavimo raditi na povećanju slobode novca širom sveta, posebno u zemlji koja brzo usvaja digitalna sredstva, proširujemo raspoložive mogućnosti za spuštanje prepreka za ulazak,“ rekao je izvršni direktor Binancea, CZ (Changpeng Zhao).

Kao i mnoge druge kripto-kompanije, i u prošlosti je Binance pribjegavao bankarstvu s Crypto Capital-om, procesorom plaćanja za kripto-kompanije koji su navodno prevarili banke misleći da vode posao s nekretninama. Glavni ljudi koji stoje iza Crypto Capital-a od tada su optuženi za prevare i pranje novca.

Ali čini se da se Turska zagrijava za kriptovalute. Vlada testira tursku liru na blockchainu, a 20% turskih građana posjeduje ili koristi kripto valute, pokazalo je istraživanje iz 2019. godine. Čak štaviše, u istraživanju s austrijskom bankom ING, koje je pokazalo da se svijet zarazio kriptovalutama, 62% turskih ispitanika ima pozitivna mišljenja o kriptovalutama.

U skladu s tim, i druge su kripto mjenjačnice poboljšale svoju igru kada je u pitanju turska lira. Prije nego što je Binance podržao liru, suparnička kripto mjenjačnica Huobi Global u listopadu je objavila kako će dodati tursku Lire / Tether.