Manager za vase šifre? KeePass

Danas morate zapamtiti mnoge lozinke. Potrebna vam je lozinka za puno web stranica, vaš račun e-pošte, vaš webserver, mrežne prijave itd. Popis je beskrajan. Također, trebali biste koristiti drugu lozinku za svaki račun, jer ako biste svugdje koristili samo jednu lozinku i netko dobije tu lozinku, imali biste problem: lopov bi imao pristup svim vašim računima. KeePass je besplatni upravitelj lozinki otvorenog koda, koji vam pomaže u upravljanju lozinkama na siguran način. Sve lozinke možete spremiti u jednu bazu podataka koja je zaključana glavnom lozinkom. Dakle, morate zapamtiti samo jednu lozinku za otključavanje cijele baze podataka. Datoteke baze podataka šifrirane su pomoću najboljih i najsigurnijih algoritama šifriranja koji su trenutno poznati (AES-256, ChaCha20 i Twofish).

Kako koristiti keepass?

  1. posjetite stranicu za preuzimanje na http://keepass.info/download.html (Windows) ili http://keepass.info/download/p_macosx/index.html (OS X) i kliknite preuzmite s SourceForge.net s classic ili professional opcije pored mjesta na kojem piše instalater. Za dosljednost smo koristili Professional verziju u ovom vodiču sa sustavom Windows, iako su upute gotovo identične OS X- u.

  2. Nakon što dobijete.exe datoteku, slijedite upute (prilično jednostavno) i kliknite instalirajte.

  3. Nakon instalacije otvorite KeePass i slijedite početno postavljanje. Prvo ćete morati stvoriti glavnu lozinku koja će biti jedina lozinka koju ćete morati zapamtiti.

  4. Da biste spremili lozinku, kliknite na prazan prostor u).

  5. To je sve što je potrebno za osnovnu provedbu.

1 Like

Ranije sam koristio Kaspersky Password Manager, ali trenutno samo Bitwarden i sa njim sam najzadovoljniji.
Raduje me da čujem utiske o KeePass-u.

Keepasxc je najsigurniji i najbolji password manager koji postoji, offline je te nema nikakvih sihronizacija.

Koriste ga svi koji ozibljno misle na sigurnost a negdje je uslov za rad.

LP

3 Likes

Koristim Bitwarden I zadovoljan sam :smiling_face_with_three_hearts::raised_hands:

1 Like

Bitwarden je odlican planiro sam njega ali sam se nekako vratio na KeePass jer mi se cinio simple a ja sam naso i svoju soluciju sa sihronizaciju :slight_smile:

1 Like

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF