Lista berzi - mijenjačnica

Kinezi stvarno dosta ulažu u kriptovalute, ako gledas svjetsko tržiste bitcoina, oni su jedni od najvećih rudara što traže bitcoin, i sva orpema dolazi iz Kine, i dosta su se tome okrenuli . . te dosta ulazu u blockchain tehnologiju, iako u posljednje vrijeme kineska vlada pokušava to sprječiti, ali teško . . šta mislite da napravimo neki meet - up u budućnosti, mislim da bi mogao srediti nešto . . .
Binance burza je postala u kratko vremenskom roku, postala jedna od tri najveće u Kinu, a planira proboj na svjetsko tržište . . .

Pa jel mogu bez njihove kartice ? Mozda direktno na svoju visu electron ?

pozdrav ekipi i čestitke za stranicu. sjajno je vidjeti da se gradi community u BiH. ja sam nova u ovom svijetu, već neko vrijeme se interesujem za kripto valute i blockchain tehnologiju. trejdala sam dosta na Forexu i sada želim da investiram u BTC. može li mi neko objasniti korak po korak proceduru i preporučiti berzu? kako kupiti BTC? šta prvo da uradim, da kreiram wallet i onda? mene interesuje držanje BTC-a, a ovo s karticama i povlačenjem novca, što bi se reklo, o tom, po tom.

pozdrav svima

također i mene zanima još koju je sad trenutno najbolje naruciti karticu za isplatu u BiH (pomogućnosti da ne treba verefikacija do nekih manjih iznosa) i da li ima neko iskustva sa ovim advcash tj. njihovom karticom?
Hvala.

Trenutno je najbolje ne naručiti niti jednu. Valjda bi se do nove godine sve ovo trebalo riješiti.

1 Like

trenutno su sve kartice blokirane kada je u pitanju BiH, osim npr advanced cash koji, kako sam cuo radi… ali ne izdaju nove kartice prema BiH više.

Ali svakako preporucujem tenx aplikaciju i da narucite karticu, za koju tvrde da ce raditi u BiH

:slight_smile:

BTC vam je najbolje kupiti od nekog lično.

@nindza pogledaj post, kako kreirati Bitcoin wallet.

Ima li ovdje neka tema za ICO?

Ovi iz Centra Tech su baš sigurni da se ban ne odnosi na njih.

https://twitter.com/centra_card/status/918650132731703296

koju berzu preporucujete a da ne zahtjeva verifikaciju za podizanje i slanje novca,btc (mislim detaljnu verf-pasos,licnu i sl) za male iznose?

Trenutno nismo u situaciji da postavljamo uslove, ako nađeš bilo koju koja to radi, verifikacija ti treba biti najmanji problem.

Ja sam na Krakenu tier 3, i još uvijek sve ide bez problema.

2 Likes

bas tako, je birajte vec daj sta das :slight_smile:

1 Like

Aleksandra Fomenko (Wirex)
Oct 18, 08:19 UTC

Thank you for your message.
Please be informed the new cards are to be launched within a month.
We’ll notify you via email once they are on the way.

If you have any additional questions, please visit our Help Center: https://help.wirexapp.com

1 Like

extra info, wirex je ok

Pozdrav :slight_smile:

Skoro sam se registrovao na ovaj website i mogu reci da mi se dopada. Sasvim slucajno sam, da tako kazem, nabasao na njega jer sam se u zadnje vrijeme poceo ponovo baviti crypto valutama, trgovinom istim da budem precizniji :slight_smile: No, na par mjenjacnica/berzi sam bio odbijen jer nisu primali uplate iz BiH ili nisu mogle isplate u BiH ili oboje…
Zamolio bih te ako nije problem da mi samo date neke smjernice ili bar gdje to vi, ovde aktivni, trgujete? Na kojim berzama/mjenjacnicama? Da li ucestvujete u ICO? Itd. Zelio bi investirati u masu manje poznatih novcica pa neka mi budu u cold storage a day trading bi mozda ukljucio od Ripple pa do Litecoin…

1 Like

Koja bi bila najbolja berza za mijenjanje crypto, i za isplatu da ima usd wallet kao na yobit. Imam tih crypto na yobit ali im je support izgleda užasan, poslao sam nešto XEM sa spectrocoin na yobit i nisu se krditovali jer su oni stavili na yoobit wallet XEM na održavanje minut nakon pologa. nit šta odgovarju na support nit ima live chat. Vidim i tona negativnih revju ima.

Koji berzu najviše koristite, da nema nekih ovakvih problema.

Brate, što se tiče yobita, najgora su burza na svijetu, tu sam izgubio 0.1 ethera koji su vrijedili oko 100 dolara, nema korisničke podrške, najbolje su po mom mišljenju Binance, Bittrex, Kucoin, Crypopia itd. Sad će se uskoro otvoriti neke europske, ali većinom su sve azijske ili američke.

1 Like

izgleda da ću i ja taj XEM zijanit…a ETH im je najveća cijena u mater i stvio tu jer je 100 dolara veća cijena nekad…prebcit ću ja to sve na Bittrex…samo nema direktne isplate sa Bittrex

Posalji mi par mailova korisničkoj sluzbi, mozda ti rijese, ali ne vjerujem.

ma poslao već par tih tiketa otvorio na mail slao, da li će šta biti ovih dana da bože

jako zanimljivo…

1 Like

Da li ima negde komparacija Berzi po porovizijama.
Koja ima najmanji FEE?

Ako saljem kripto valutu BTC ili LTC sa BCX na keku drugu berzu kako bi tamo trejdovao, na koju je najbolje a naarocito da je FEE manji