Kineska državna banka izdaje testnu aplikaciju za digitalnu valutu središnje banke

Kineska državna banka navodno je izdala testnu verziju mobilne aplikacije koja podržava projekt digitalne valute Narodne banke Kine ( People’s Bank of China - PBOC ).

Web-poveznica koju je portal The Block dobio usmjerava korisnike na preuzimanje aplikacije za plaćanje koju je izdala Agricultural Bank of China .

Aplikacija prikazuje nekoliko značajki povezanih s novom digitalnom valutom, uključujući mjenjačnicu digitalne valute, upravljanje novčanikom, praćenje transakcija i povezivanje ostalih novčanika.


Foto: Cointelegraph

Međutim, čini se da ove značajke za sada nisu dostupne široj javnosti. Kada je The Block pokušao registrirati račun u aplikaciji da bi istražio ove značajke, sustav je javio da se račun ne može kreirati jer uneseni osobni podaci ne odgovaraju " white listi" - vjerojatno popisu odobrenih korisnika za testiranje.

Nova će aplikacija najvjerojatnije biti dostupna gradskim lokalnim podružnicama u vlasništvu Agricultural Bank of China, uključujući Shenzhen, Xiong’An, Chengdu i Suzhou.

Kako su mediji izvijestili u prosincu 2019. godine, PBOC je sklopio partnerstvo sa sedam državnih poduzeća, uključujući četiri komercijalne banke i tri telekomunikacijska giganta kako bi testirao novu digitalnu valutu. Agricultural Bank of China bila je jedno od poduzeća koje je imalo zadatak voditi pilot-projekt.

U siječnju je središnja banka objavila nekoliko dodatnih komentara vezanih za inicijativu digitalne valute rekavši da ona “neometano napreduje” i da je završen dizajn na “najvišoj razini”.

1 Like