Kako pomoći razvoju RXC-a

Svakako ćeš mi poslati svoju RXC adresu da ti pošaljem 200 RXC koje ćeš onda dijeliti svima oko sebe :wink:

Ono što je bitno navesti, jeste da ne postoji imaginarni RXC, ne postoji RXC koji je nastao iz “zraka”, sve i jedan RXC se rudario, tako da npr imamo situaciju gdje neko ima 3-4 puta više RXC-a od mene, što je u suštini prava decentralizacija :wink:

Ono što treba navesti jeste upravo činjenica, da je RXC webwallet centralizovan, te ako žele decentralizovan RXC wallet, potrebno je da preuzmu RXC QT wallet za Windows/Linux.

Glavni razlog zašto nisam htio praviti nikakav REFERAL sistem, jeste upravo da u većini slučajeva to zvuči a i lični na neki scam projekat.

Na ovaj način, bez REFERALA, svako može besplatno sebi registrovati wallet, te uzeti besplatan RXC odmah iz RXC app.

Naravno, sve ima svoje PROS/CONS.
Pojavom na BCX ce se privuci neki neodlucni, jer ce imati vise povjerenja, a povecava se mogucnost onima koji su vec na BCXu za nova ulaganja…
RXC QT meni nije prihvatljiv jer nije install verzija i zamolio bih za dodatno objasnjenje /poredjenje Web RXC ili RXC QT

RXC QT verzija, koja je u zapakovana u ZIP, koja kad se raspakuje, isti možete postaviti shortcut na desktop ili bilo gdje odakle možete pokretati ruxcrypto-qt.exe.

Vidjeću ove sedmice ako uhvatim vremena, da napravim installer za RXC QT wallet, što će onda osobama koje ne razumiju kako se pokreće biti olakšano sve.

Isto tako, RXC QT wallet, je decentralizovano riješenje, koje kada podesite kako treba, privatni ključevi za pristup RXC-u su samo kod vas, te vam niko ne može pomjeriti sredstva dok vi ne odobrite.

Dok za webwallet, sam ciljano napravio centralizovano riješenje, jer je jako jednostavno za podršku kada se neko zezne, tj. zaboravi šifru ili slično.

Nakon nekog vremena korištenja RXC Webwalleta, spoznaje se RXC QT wallet, sa kojeg onda pomjerate sredstva.

1 Like

Update :slight_smile:

Upravo sam završio RXC QT Wallet installer, upravo ga dižem na github odakle ga možete preuzeti.

Release RXC QT Wallet v1.0.3 · Ruxiol/ruxcryptoRXC · GitHub

:wink:

Evo i direktan link za Windows installer file.

https://github.com/Ruxiol/ruxcryptoRXC/releases/download/v1.0.3/RXC-QT-Win-installer.v1.0.3.exe

1 Like

Svaka cast na naporima da se neke stvari rijese ili odgovori na pitanje.
Da li Windows insaller radi i na 32 bitnim masinama?

Pravi etuzijazam koji i mene sada vuce da nesto vise uradim, a ne samo da pisem …

  1. Vec sam poceo da obavjestavam druge o prvoj BiH Crypto valuti i da u nju ulazu. Nadam se da ce neko od onih koji vec “dobro” zive od Crypto tradinga naci interesa da pocnu u manjim koracima ovdje da ulazu.

  2. Da li je isplativo nuditi rudarenje RXC za one koji vec imaju masine (ASIC, RIGSs…) i na koji nacin/princip?

  3. Od usta do usta jeste pocetak ali mislim nije dovoljno i ne treba da bude jedini nacin. Malo vise Marketinga, naravno ako je moguce !? JA cu koristiti White paper sa RXC web stranice.

  4. Zasto je na ovoj stranici FAUCET dva puta u headeru?

Affiliate ili ti partnerski program je sasvim legitiman nacin poslovanja, ja tu ne bih video nista sto bi licilo na skam i poprilicno je fina ideja… Bilo da se radi sa ljudima sa ovih prostora, ili bilo gde u svetu, na forumu se jasno vidi kakav je RXC projekt.

Trebalo bi da radi, to ću još provjeriti kad nađem nekog ko ima 32bitni windows (iskreno windowse ne koristim nikako, samo linux)

Pa čuj ako imaju X11 ASIC uređaje, onda mogu rudariti sa profitom, jer trenutno na dva rudnika imamo preko 3 THs i oko 22 rudara.
image

Evo i na main poolu neko je upalio preko 2THs uređaja http://rxcpool.crypto.ba

Svakako napravio sam im how-to za rentanje ASIC uređaja

https://forum.crypto.ba/t/rxc-asic-mining-rent-a-hash/4341

Ovo zasigurno stoji, ali kao što znate, marketing košta, a kao što vidite kompletan RXC projekat je započet bez fundiranja, čista ljubav prema tehnologiji.

U zadnjih pola godine imali smo jako dobar marketing, gdje smo se pojavili u medijima domaćim kao i susjednim, gdje sam cijelu kategoriju o tome napravio.

https://forum.crypto.ba/c/crypto-ba-ekipa/mediji/49

Link uklonjen, ovo je moja greška očigledna :smiley:

Jeste u normalnim zemljama i krugovima ljudi, dok kod nas od 10 ljudi 9 će reći ah ovo je neki skem dok treba refferal, a iskreno da vam kažem nisam ni ja ljubitelj referala.

Ono što svima mora biti jasno, da RXC kripto valuta je nastala kao projekat ispred Crypto.ba zajednice u kojem smo učili osnove blockchain tehnologije i na taj način smo započeli RXC genes blok prošle godine. Cilj projekta je jednostavan, a to je učiti ljude o core blockchain tehnologiji, te udružiti domaće blockchain developere.

Još na početku projekta, dosta članova iz zajednice mi je govorila “što će ti COIN, napravi token…napravi premine, napravi ICO” sve one stvari za koje sam ja od 2012te govorio da su tu da na neki način izvuku novac ili BTC od investitora.

Ali ja sam ciljano radio POW coin, bez premine, bez ICO, sa fair mining sistemom, razlog ovome je očit, RXC može proći Howey test bez ikakvih problema, što znači da smo ispoštovali osnove te da sutra nas niko ne može povući za rukav i reći “kome ste vi prodavali premined token ili coin” tj. nismo Security token/coin, te ne spadamo pod 90% regulacija sa kojim se tek sad susreću projekti koji nisu razmišljali na ovaj način.

Valjda vam je jasno, da ovo nisam ispoštovao, sutra neke regulacije ako se dese, šta mislite ko će da nagrebusi? naravno JA, jer će se svi povući i reći “ne znam ja bogami, vidite sa Rux-om”.

To je glavni razlog zašto sam napravio ovako kako jeste, ne želim sutra da završim u zatvoru jer je neko kraj mene radio nešto ilegalno, a ja mu to omogućio.

Ovako je svako od prvog dana kopanja, tj 25.septembra 2020te godine, mogao rudariti RXC neovisno o meni ili slično.

U pitanju je totalna decentralizacija RXC blockchaina, gdje ja mogu napustiti sve a on će i dalje da se rudari i trguje.

2 Likes

Hvala na detaljnim i veoma konkretnim odgovorima.
Postaje mi sve jasnije i dobijam sve bolji utisak.

1 Like

I jos ovo
image

Kada otvaram stranicu i utipkam rxc.crypto.ba dobijem http://rxc.crypto.ba/ , a to nije secure site.!!!
Ako idem preko Crypto.ba i onda nadjem RXC WEB, tada redirekcija ide preko HTTPS.

Ovdje bih dodao potencijal socialnih medija, ali ja licno preferiram LinkedIn, jer je baziran na tehnoloskom i profesionalnom sadrzaju. Tu savako od nas moze da pomogne u oglasavanju/promociji i davanju pozornosti RXC. Siguran sam da ce vise vjerovati da RXC nije prevara ako potvrdim to na LinkedIn-u nego na FB. Ovaj marketing je isto besplatan a ide na medjunarodno trziste.

EDIT: problem riješen, thanks! :smiley:

A što se tiče LinkedIn to već imamo

Crypto.ba | LinkedIn

1 Like

Kod kuce ima 32biti Win 7, instalacija RXC QT nije prosla

1 Like

Mislis, instalalacija ili nije mogao pokrenuti nakon instalacije? :slight_smile:

poslije instalacije , prijavljen error, da provjerim ver. 32 ili 64…

1 Like

Eh, sad cu dignuti prvu verziju QT-a walleta, tako da utvrdimo da li je do kompajlera za 32bitni sistem ili smo mi nesto u medjuvremenu zaboravili dodati za 32bitni sistem.

Pls pokrenite RXC QT v1.0.0 sa linka, tačnije pokrenite ruxcrypto-qt.exe file i javite mi rezultate.

https://github.com/Ruxiol/ruxcryptoRXC/releases/download/v0.1/ruxcrypto-qt-windows.v1.0.0.zip

Stvar je što baš nigdje nemam 32bitni sistem, ne znam da iko to i koristi više :smiley:

1 Like

Ova verzija je uspjesno instalirana i moze se pokrenuti samo za nju sam prije rekao da nije Install verzija koja se jednom instalira i sama pita da se kreira Shortcut na desktop i da nije u ZIPu, jer ne znam sda li treba da se instaliraju i preostala 2 fajla koji su u ZIPu

1 Like

Druga dva fajla, tačnije ruxcryptod.exe i ruxcrypto-tx exe su DAEMON fajlovi, tačnije wallet ali u commandline, to ti ne treba. već samo ruxcrypto-qt.exe.

Ok hvala ti na testu, znam šta je je problem.

Kada sam kompajlirao novu verziju RXC QT walleta, nisam dodao 32bitne binaries, idem na ono… “ko još koristi 32bitni sistem” :smiley: ali iz priloženog se vidi da ima još ljudi, tako da ćemo uraditi i to dok uhvatim vremena.

1 Like

@Rux ovo mi izbacuje na bitcointalk za RXC objavu : Warning : One or more bitcointalk users have reported that they strongly believe that the creator of this topic is a scammer. (Login to see the detailed trust ratings.) While the bitcointalk administration does not verify such claims, you should proceed with extreme caution . Pa provjeri ako vec nisi :slight_smile:

:smiley:

Nažalost, taj “narandžasti” flag je krivac što je Crypto.ba nastao.

Ako malo bolje pogledaš početak RXC posta na Bitcointalk-u, biće ti jasno da sam započeo isti sa dokazom da se ovo nije desilo, što ćeš i sam da shvatiš kad pročitaš temu u linku.

Please check this, it will confirm that my account is legit and i never did this.

https://bitcointalk.org/index.php?topic=3197458.20

1 Like

Oki, e da i ima sad neka greska na free RXC, izbaci neki error a kad ponovim pise mora se cekat 3 sata :slight_smile:

Nije greška, već ispraznio se faucet kojeg nas par iz zajednice puni sa lično izrudarenim RXC.

image

2 Likes