Crypto.ba

Kako kupujete crypto?

Zdravo svima, novi sam ovdje. Dosad sam kupovao crypto bez problema, preko Raiffeisen banke sam prebacivao novac na ADV Cash i onda dalje na Binance. Jucer, medjutim, kad sam krenuo malo iskoristiti ovaj dip da pojacam pozicije nisu pustili da prodje transakcija na ADV Cash. Kad sam ih nazvao rekli su da “zbog zakona” ne mogu proci nikakve transakcije vezane za crypto. Nakon toga sam zvao NLB, UniCredit, Sparkasse i Sber da bi mi svi rekli isto. Ovako je fee bio nekih 3-4% kada sam ubacivao novac. Ako neko ima banku za preporuciti mislim da ce nas veci broj sada zanimati ta informacija :slight_smile:

Ja licno nikad nisam kupio kripto, samo majnujem :smiley:

Ali na nasem discordu cesto ljudi prodaju preko @Rux -a kao srednjeg lica.

2 Likes

Moguce je da si prekoracio dnevni limit slanja novca isto tako koliko ja znm kada prebacujes pare na advcash uopste ne pise da je za kripto bar meni nije pisalo na drugoj kartici , ovdje negdje imas na forumu pod temom “Zabrana kupovanja kripto valuta u BiH” i tu mozes viditi koje kartice su najbolje i koje rade , licno ja imam unikredit i radi bez problema mada sam citao ovdje da je i ona sranje i da kod nekog nije prolazilo i da blokiraju , meni se nista slicno tako nije desilo

1 Like

Hvala na info, zvao sam i Raiffeisen rekli su da ne prolaze transakcije za crytpo. Cisto da ostane ovdje kada neko kasnije bude citao.

1 Like

Dok većina banaka u svijetu planira neku vrstu implementacije Blockchain tehnologije, ovih naših par banaka su kao se zainatile.

Jednog dana ćemo se smijati ovim njihovim izjavama …

Joel Mchale Lol GIF by NETFLIX

Što se tiče ovoga, jako je jednostavno, poslužim samo kao posrednik kako bi se trgovina završila sigurno za obe strane, bez naknada!.

Probaj preko Whitebit mjenjačnice kupiti USDT, ja sam uspio u par navrata preko Sparkasse banke.

Mislim da oni stvarno blokiraju neke platne servise, pogotovo ADVcash ili slično, ali Whitebit koristi neki drugi platni servis, ne košta te probati.

Tu sam pisao kako kupiti RXC, ti čitaj do dijela gdje se kupuje USDT i javi nam da li ti je prošlo.

Kako se registrovati na Whitebit te kupiti svoj prvi RXC

Ukoliko zelis kupiti, prodao bih ja nesto. O iznosu u pp.

2 Likes

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF