JP Morgan će se uključiti u Bitcoin ako je potražnja dovoljno velika, tvrdi COO

Nedavni sastanak u vijećnici JP Morgan otkrio je da mnogi trgovci u banci “sline” na Bitcoin, kaže se u izvještaju.


Daniel Pinto, supredsjednik i glavni direktor multinacionalne investicijske banke JP Morgan, potvrdio je za CNBC da, ako Bitcoin i druge kriptovalute postanu široko rasprostranjene, banka neće imati drugog izbora nego se s njima povezati.
„Ako i kada kriptovalute postanu široko korištena klasa imovine, JP Morgan neće imati drugog izbora nego da se uključi. Potražnja klijenata još uvijek nije prisutna, ali siguran sam da će to kad-tad biti." , rekao je Pinto za CNBC-ovog Hugh Son-a.

Dopisnik je objasnio da su se velike banke do sada vrlo nerado upuštale u bitcoin, jer se smatra previše špekulativnim. Međutim, vlastiti trgovci JP Morgan u posljednje vrijeme gledaju Bitcoin ljestvice i “istinski sline na nestabilnost i nagli porast toga”, što je postalo očito na nedavnom polugodišnjem sastanku “gradske vijećnice” u banci.

Son je također primijetio da, iako je redovno pitao JP Morgan za Bitcoin, bio je “ove godine zaista iznenađen razlikom u tonu”. Na konkretno pitanje u vezi s regulativom, Pinto je navodno rekao da su partneri JP Morgan velike institucije koje su već odobrene u smislu postupaka poznavanja svog kupca.

Izvor: Wall Street Embrace of Crypto Grows Closer as Employees Argue on Its Behalf: CNBC - CoinDesk

1 Like