Instagram će ugostiti NFT kreatore

U okviru svog prvog „Sedmica kreatora“, Instagram je domaćin događaja na koji će pozvati kreatore nezamjenjivih tokena (NFT).

Instagram je domaćin događaja za kreatore nezamjenjivih tokena (NFT) u sklopu “Stvaralačke sedmice”, koja će trajati tri dana između 8. i 10. juna.

Događaj je osmišljen kako bi pomogao kreatorima da povećaju svoje sljedbenike i, na kraju, zarade više novca na svojim platformama. “Rekli su nam da im treba više informacija o tome kako to učiniti, ne samo od nas, već i od drugih kreatora”, rekao je Charles Porch, Instagramov potpredsjednik za globalna partnerstva.

Očekuje se da će prisustvovati oko 5.000 kreatora iz Sjedinjenih Država, ali Instagram planira da se i globalni programski događaji odvijaju virtuelno.

Sedmica je samo na poziv, iako će neke sesije biti javno dostupne. Na kraju svakog dana, dnevna rekapitulacija pod nazivom “Rundown” također će biti javno dostupna. Pored NFT panela, Creator’s Week sadržavat će i sesije o medijskom treningu, kako se ubaciti na estradu, pokretanje podcasta i kako biti otkriven na Instagramu.

NFT bum

Creator’s Week je posljednji u nizu trenutaka visokog profila za NFT industriju. Kriptografski jedinstveni tokeni mogu se povezati sa sadržajem kao što su slike i muzika, stvarajući nedostatak digitalnih artefakata. Kada je prodaja NFT-a dosegla 200 milijardi dolara u prvom kvartalu 2021. godine, mnoštvo rekordnih prodaja umjetnosti NFT-a dospjelo je na naslove, uključujući i aukciju djela digitalnog umjetnika Beeple za 69 miliona dolara u Christie’su.

NFT-ov procvat vidio je da su neka od najvećih svjetskih imena u pop kulturi i sportu prihvatila tu tehnologiju. Uključuju poznate ličnosti kao što su Snoop Dogg, Paris Hilton i Post Malone, zajedno sa sportskim zvijezdama poput NFL-ovog Toma Bradyja i Roba Gronkowskog, te UFC prvaka u teškoj kategoriji Francisa Ngannoua. Golden State Warriors - jedna od najpopularnijih NBA franšiza - objavili su NFT seriju kojom slave najbolje trenutke u istoriji tima.

Uprkos ovom ogromnom rastu, neki umjetnici i stručnjaci za usklađenost izrazili su rezerve prema NFT sektoru. Budući da se većina NFT-ova kova na dokazima o radu blockchaina Ethereuma, neki su umjetnici izrazili zabrinutost zbog utjecaja tehnologije na okoliš. Drugi su ukazali na mogućnost da NFT pogoršavaju postojeće probleme u svijetu umjetnosti pranjem novca.

Izvori:


Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF