GitHub za studende

Naime jučer kad sam bio u kontaktu sa ekipom iz Blockchair-a, gdje sam saznao da u timu radi jedna jako kulturna i kul djevojka iz Bosne, nisam mogao da se ne javim.

https://blockchair.com/

Pročitali su svi naš whitepaper i tako su friendly bili da sam se osjećao kao kod kuće.

Naime cilj je bio da vidimo šta se dešava, kolike su cijene za listiranje na Blockchair explorer i njihov advanced API sistem. Nakon što sam stupio u kontakt sa dotičnom našom Bosankom, vidio sam da je zainteresovana za ovo što smo uradili u BiH i okolini.

Nakon toga dobivam predračun od ostalog dijela tima, gdje sam vidio cijenu od 120.000$ za listiranje na Blockchair, što je razumljivo jer u pitanju je advanced API sistem za blockchain wallete.

Kada sam im objasnio ko smo i šta smo, community driven, rekli su da bi rado listirali RXC pogotovo jer dolazimo sa ovih područja, međutim moraju gledati na profit svoj itd, što je ok.

Ali su mi rekli, da proslijedim link ovaj vama, u kojem oni kao kompanija nude studentima pristup njihovom API sistemu, na kojem možete praviti wallete ili bilo šta vam naumpadne :smiley:

Kad sam otišao na ovaj link, imao sam šta vidjeti, nisu oni jedini koji daju od sebe nešto za edukaciju mladih o kripto valutama i o blockchain tehnologiji!

Svaka čast Blockchair i ostali, a našoj zemljakinji želim sve najbolje od srca u daljem radu na Blockchair projektu.

Chekirajte, proslijedite, ovo će odlično doći studentima.

Mislim da ne bi bilo loše da ovo objavi i @ITBase.ba na svom portalu, jer tiče se nas sviju :slight_smile:

3 Likes