Garmin sat eSports edition

Proizvođač Garmin je možda najpoznatiji po svojim satovima za trčanje i satelitskim navigacijama, ali sada se uključuju i u igre s novim fitness trekerom dizajniranim posebno za esports. Izdanje Garmin Instinct Esports namijenjeno je da vam pomogne da optimizirate svoje navike za bolje performanse i da vašim pratiocima pruži uvid u vaše biometrijske podatke tijekom streaminga.

Garmin je razvio novi alat, STR3AMUP, koji prenosi podatke sa sata vašim pratiocima kako biste se igrali, uključujući puls i nivo stresa. Tu je i praćenje sna, tako da možete provjeriti da li se dovoljno odmorate, kao i namjenski timer za igre, kako biste mogli pripaziti koliko se dugo igrate i da možete da planirate pauze.

Podaci će se automatski sinhronizirati s aplikacijom Garmin Connect, gdje možete vidjeti učinke svojih navika na vaše performanse i vidjeti kako vaše tijelo reagira u različitim okolnostima.

“Igrači mogu koristiti podatke Instinkta i za prilagodbe u svom svakodnevnom životu, bilo da se radi o promjeni načina spavanja ili nivoa aktivnosti, što može rezultirati povećanim kognitivnim i fizičkim performansama tijekom igre”, kaže Garminov potpredsjednik prodaje Dan Bartel.

Izdanje Instinct Esports ima isti robusni dizajn kao i ostatak linije Instinct, sa crno-bijelom pozadinom u pikselskom displeju radi uštede energije. Garmin navodi maksimalno trajanje baterije od tri dana u esports modu i do dvije sedmice u pametnom satu ( koji vam omogućava pristup e-pošti, tekstu i aplikaciji za alerte na zglobu ).

Kao što biste očekivali od Garmin sata, Instinct Esports Edition nudi i precizno GPS praćenje za one dane kada se odlučite za pauzu na ekranu, sa 30 namjenskih sportskih načina i praćenjem aktivnosti. Takođe je kompatibilan sa monitorima za mjerenje pulsa na prsima, tako da brže možete vidjeti promjene u otkucajima srca tokom treninga.

Izdanje Instinct Esports sada je moguće kupiti direktno od Garmina po cijeni od 300$.