Francuski srednjoškolci će učiti o Bitcoinu i kriptovalutama

Francuska će uskoro uvesti obrazovni sistem u svoj srednjoškolski kurikulum koji pokriva Bitcoin (BTC) i kripto valute.

U junu je Francusko Ministarstvo nacionalnog obrazovanja izmijenilo svoj plan studija kako bi uvrstilo najveću svjetsku kriptovalutu. Očekuje se da će francuski nastavnici naučiti uvodni tečaj koji će pomoći studentima u razumijevanju utjecaja koje Bitcoin ima na francusko i globalno gospodarstvo.

Ministarstvo dalje pruža nastavnicima tri video obrazovna objašnjenja koja se odnose na pitanja poput “Je li Bitcoin valuta budućnosti?”, “Može li Bitcoin zamijeniti euro?” I “Imate li povjerenja u svoju valutu?”

Prema nacrtu ministarstva, studenti će morati uspoređivati ​​Bitcoin s fiatnim valutama, što će na kraju dovesti do osnovnih znanja o Bitcoin-u, kripto valutama i njihovoj ulozi u tradicionalnom financijskom svijetu.

Kako je to samo uvodni tečaj za Bitcoin, od učenika se ne očekuje da napuste učionicu kao punopravni stručnjaci za kriptovalute. Međutim, podučavanje mladih studenata nekim dodavanjima bitcoina i kripto valuta pružit će im znanje koje postaje sve relevantnije kako kripto valute postaju sve prihvaćenije.

Više detalja na