Etherdelta za pocetnike

Pozdrav svima,

Ovo je moj prvi susret sa Etherdelta mjenacnicom koja je drugcija od svega sto sam do sad koristio pa trazim savjet iskusnijih clanova kako oni bebjedno rade ne njoj.

nasao sam video na youtube koji dobro objasnjava kako vrsiti trgovinu na etherdelta ali jedna stvar koja mi se ne svidja jeste sto moram da ubacujem svoj MEW account i private key preko opcije import account.

Evo video koji sam nasao pa pogledajte

Molio bi vas za savjete kako vi trgujete na etherdelti, da li ubacujete svoje private key i da li ste ikad imali problema da ste izgubili eth sa racuna, hackovani racuni itd?

1 Like

:slight_smile: imali smo negdje nekakav polu-post za etherdelta…svakako dobro došlo i ovo , hvala :slight_smile:

https://forum.crypto.ba/t/etherdelta-decentralizovana-mjenjacnica/475

Da gledao sam i taj topic. Medutim to je jos malo komplikovanije jer se koristi MetaMask, s cime se takodjer dosad nisam susretao. A i link za etherdelta stranicu je drugciji na tom topicu.
Link koji se nudi je https://etherdelta.github.io medutim klikom na taj link ide redirect na https://etherdelta.com.

Radi sigurnosti svih nas ovdje volio bi da osobe sa vise iskustva na ovoj stranici kazu nam kako to oni rade.

Ja koristim ED skoro svaki dan. Moja preporuka je da koristis preko MetaMask i nemas brige, jer kada ides preko MM, nema privatnih kljuceva i zezancija, samo kucas password i gotovo.
Importujes MEW account u MM i uzivas. I kada pristupas MEW-u, samo oznacis MetaMask, ne moras svaki put preko kljuceva ili JSON fajla. Uopste nije komplikovanije, cak sta vise mnogo je lakse i sigurnije.
Ako ces instalirati MM ekstenziju, loguj se na MEW, i samo preko njihovog linka ides, jer to je jedino sigurno, a tamo je sve lijepo napisano, korak po korak.

Sto se tice trgovanja na ED…ovdje je fino pokazano kako to ide, npr. za DAY token, u principu isto je za bilo koji drugi.
https://blog.chronologic.network/a-quick-guide-on-how-to-trade-day-tokens-at-etherdelta-d178e26987fe

Imas i za MEW i za MetaMask…

1 Like

I da…nedavno je neko napravio phishing site za ED i svi koji su taj dan bili logovani preko privatnih kljuceva i vrsili transakcije, sve je islo na phishing site, ja sam taj dan ulazio preko MetaMask i nije bilo nikakvih problema…znaci ferera.

hvala ti na savjetima, imali kakve dodatne provizije kod koristenja MetaMask ili drugih troskova?

Nema nikakve provizije niti troskova…to je wallet kao i MEW…cak je kod metamask povoljnija opcija za Gas prilikom transakcije…ja uglavnom koristim safelow price Gas 1 Gwei, narocito ako nije zurba neka, ili 4 ako ti treba malo brza opcija…al uvjek provjerim koji je safelow gas price…https://ethgasstation.info/

hvala jos jednom na savjetima!

Da vrlo je jednostavno, importujes wallet u MM i kad god posjetis EtherDelta automatski si ulogovan sa walletom iz MM.
Jos me samo jedno zanima, posto koristim dva laptopa, da li mogu na oba laptopa importovat isti wallet u MM a da to ne stvara neke probleme?

Nisam probao, ali ne vidim razlog zasto ne bi mogao.