Crypto.ba

Depoziti i isplate u britanskoj funti „obustavljeni“ za korisnike Binance UK

Klijenti iz Velike Britanije još uvijek mogu pristupiti Binanceu, ali depoziti i isplate u britanskoj funti trenutno su obustavljeni i za brže plaćanja i za bankovne kartice.

Depoziti i isplate u britanskim funtama (GBP) koristeći uslugu bržih plaćanja i bankovne kartice trenutno nisu dostupni Binanceovim kupcima iz Velike Britanije.

Binanceova web lokacija trenutno prikazuje poruku da su oba GBP kanala plaćanja “suspendovana”. Vijest dolazi za petama upozorenja potrošačkog tijela za financijsko ponašanje protiv Binance Markets Limited, za koje je regulator pojasnio da nije izravna zabrana kripto berze koja radi u Velikoj Britaniji.

Na Binanceovoj web stranici kupce iz Velike Britanije dočekuje obavijest u kojoj se kaže da su obje metode transakcija “obustavljene” za depozite i “obustavljene zbog održavanja” za podizanje novca.

Kupci kompanije Binance iz Velike Britanije i dalje mogu pristupiti razmjeni i trgovati kriptovalutama na njoj, a čini se da su dostupni kanali za deponiranje i povlačenje drugih fiat valuta. Međutim, odsustvo bilo kojeg kanala za povlačenje pomoću GBP-a znači da će se kupci u Velikoj Britaniji boriti da izvuku svoja sredstva iz razmjene.

Glasnogovornik Binancea rekao je za Decrypt da bi se brže isplate mogle vratiti na mrežu “u roku od sat vremena”, ali je odbio komentirati moguća podizanja sredstava koristeći bankovne kartice.

Šta su brža plaćanja?
Brža plaćanja - u vlasništvu i pod nadzorom nadležnog za plaćanja Pay.UK - omogućavaju brzo plaćanje putem mobilnih telefona, interneta, telefona i trajnih naloga između bankovnih računa Velike Britanije.

Brže plaćanje je od juče smanjeno za potencijalne klijente iz UK Binancea. Međutim, od jutros po britanskom vremenu, povlačenja sredstava sa Binance-a pomoću bankovne kartice također su “obustavljena”.

Binance i FCA
Uklanjanje oba GBP kanala plaćanja na Binanceu za britanske kupce dolazi kada je FCA izdao upozorenje za potrošače u vezi sa Binance Markets Limited, britanskim entitetom kripto berze.

Iako FCA nema nadležnost koja bi obuhvaćala izravnu zabranu Binancea u Velikoj Britaniji, financijski nadzornik zabranio je Binance Markets Limited da nudi bilo kakve “regulirane usluge” u Velikoj Britaniji.

Ovo udara na Binanceove napore na pokretanju britanske kripto berze po mjeri, jer je Binance Markets Limited stečen kako bi “posjedovao i upravljao” Binanceovom planiranom britanskom berzom.

“Šira implikacija ovog poteza FCA-e je da će regulatorni organi širom svijeta povećati svoje pokušaje reguliranja industrije koja postaje prevelika da bi se mogla zanemariti”, rekao je Elan Nahari, suradnik DeFi protokola Sovryn.

Izvori:

Crypto.ba © est. 2017 United Fintech Freaks - UFF