Decentraland obilježava 1. rođendan sa virtualnom zabavom

Virtualni svijet slavi sa stilom uz “live” DJ setove i otkrivanje novog kluba.

Virtualni svijet u vlasništvu korisnika Decentraland slavi svoj prvi rođendan virtualnom zabavom otvorenom za sve.

“Ponovno doživite proteklih 12 mjeseci događaja, takmičenja, izložbi, okupljanja i još mnogo toga s porukama zajednice i rezultatima promotivnog video takmičenja #DCLFilmClub prikazanog za sve”, stoji u najavi zabave na blogu.

Polaznici će dobiti NFT žeton protokola dokaza o posjećenosti i dobit će prvi pogled na The White Rabbit, klub u igri. Članovi zajednice također se trude uložiti napore, a jedna služba za iznajmljivanje zemljišta nudi legendarni poklon za proslavu.

DJ i zaljubljenik u kriptografije RAC objavio je na Twitteru da će izvoditi “live” DJ set:
Capture

Iako je projekat otvoren za investitore i rane pristalice od 2019. godine, virtualni svijet je pozdravio širi svijet u februaru prošle godine. Projekt je postigao trenutni uspjeh, brzo prodavši milion dolara u virtualnom zemljištu. Od tada je svijet postao dom brojnih NFT umjetničkih galerija, kazina i drugih atrakcija.

U novije vrijeme, nove funkcije, poput virtualnog kasina, skaliranje sloja 2 putem Polygona (nee Matic) i glasovnog chata, poslale su matične tokene LAND i MANA u porast početkom 2021.

Platforma takođe često objavljuje naslove skupocjenih iznosa koje njene virtualne parcele mogu dobiti na otvorenom tržištu. Digitalno zemljište posebno je vruća roba za NFT investitore, a LAND nije izuzetak, što često donosi vijesti o prodaji od šest cifara.

Bila je to slično jaka godina za širi metaverzum. Višestruki digitalni svijet postigao je iskorak u funkcionalnosti, bazama igrača i interoperabilnosti - dovoljno da je osnivač Fortnite game studija Tim Sweeney rekao da tehnologija “ide dalje”.

Igrači koji su zainteresovani za svečanosti mogu sada uskočiti i slijediti trag konfeta do zabave, gdje je RAC trenutno pozornica.

Izvor: Decentraland celebrates 1 year anniversary with virtual party

1 Like

Mi nikad nismo kupili plac na decentralandu, loši smo … :smiley:

1 Like

U novinama je pisalo drugačije. Čak je naglašena bespravna gradnja.

4 Likes

Misliš ovo, nažalost naši geometri @SayoG i @turbo86 su me savjetovali da ne radim ništa bez građevinske dozvole :smiley:

image

1 Like

Da da. Neke stvari se ne mogu sakriti od oštrog pera naših urednika.

1 Like

Mi smo svoje rekli. Nismo policija da te prisiljavamo na bilo šta. Na vlastitu odgovornost sve

1 Like